Το Μεγανήσι στα 2 “κρυφά” ελληνικά νησιά στα ωραιότερα της Μεσογείου

Η εφημερίδα Telegraph παρουσίασε τους 5 καλύτερους κρυφούς προορισμούς της Μεσογείου, από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Ανάμεσά τους δύο ελληνικά νησιά, το Καστελλόριζο και το Μεγανήσι.

Δείτε παρακάτω τους καλύτερους κρυφούς προορισμούς της Μεσογείου από τη δημοφιλή βρετανική εφημερίδα:

1. Bozcaada
Βρίσκεται στη βόρειο-δυτική ακτή της Τουρκίας στην είσοδο των Δαρδανελίων. Είναι ένα ανεμοδαρμένο νησί με αμπέλια που απέχει περίπου μισή ώρα από την Κωνσταντινούπολη. Το φρούριο δίπλα στις ήρεμες παραλίες συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό.

Boozcada

2. Καστελλόριζο
Το μικρότερο και από τα πιο όμορφα από τα κατοικημένα νησιά των Δωδεκανήσων, αυτό το νησί είναι προσβάσιμο με αεροπλάνο ή πλοίο από τη Ρόδο. Θα λατρέψετε τα πολύχρωμα, νεοκλασικά σπίτια μπροστά στο λιμάνι. Η βραβευμένη ιταλική ταινία Mediterraneo γυρίστηκε εδώ.

Kastelorizo

3. Salina
Στα νησιά του Αιόλου, η Salina ήτανένα από τα σημεία που γυρίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Il Postino. Οι ηφαιστειακές Αιολείς εξυπηρετούνται από πολυάριθμα πλοία, ιδιαίτερα από τη Νάπολη και Μεσίνα στη Σικελία.

Salina

4. Île de Bendor
Αυτό το γαλλικό νησί αγοράστηκε, ακατοίκητο, από τον εκατομμυριούχο Paul Ricard στη δεκαετία του ’50. Κατά την επόμενη δεκαετία, ο Ricard το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο μοντέρνα σημεία στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Στον νησί έχουν μείνει ο Σαλβαντόρ Νταλί, η Μελίνα Μερκούρη, η Josephine Baker και ο Jean-Paul Belmondo. Σήμερα είναι ένα νησί διακοπών που προσφέρει ηρεμία.

Ile

5. Μεγανήσι
Αυτό είναι ένα από τα μικρότερα και πιο γραφικά νησιά του Ιονίου, ακριβώς έξω από την ανατολική ακτή της Λευκάδας. Υπάρχουν παραλίες, αλλά το νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους περιπατητές.

Meganisi

Πηγή: Επτά Ημέρες