16 λόγοι για να πας Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Παξούς και Αντίπαξους αυτό το καλοκαίρι

Το Μεγανήσι

704362_11_-1-

Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκιποννήσων Λευκάδας, γι’ αυτό και ονομάζεται έτσι. Την περίοδο του 2ου παγκοσμίου πολέμου σε θαλάσσια σπηλιά του Μεγανησίου είχε βρει καταφύγιο το Υποβρύχιο Παπανικολής. 

704364

 

Η σπηλιά ονομάζεται σήμερα Σπηλιά Παπανικολή και την επισκέπτονται πολλοί ταξιδιώτες κάθε χρόνο. 

704363_3928866

 

Πρόκειται για ένα μοναδικό και καταπράσινο καταφύγιο απέναντι από το Σκορπιό και σε μικρή απόσταση, μόλις 4 ναυτικών μιλίων, από το Νυδρί, στις νοτιοανατολικές ακτές της Λευκάδας. Είναι προικισμένο με εκπληκτικές παραλίες και ουκ ολίγες θαλάσσιες σπηλιές, για τις οποίες είναι διάσημο από τα αρχαία χρόνια ακόμη. Ο μύθος λέει πως εδώ βρισκόταν η σπηλιά του Κύκλωπα που τυφλώθηκε από τον Οδυσσέα. Τότε το νησί ονομαζόταν Τάφος και οι κάτοικοί του ήταν ναυτικοί και πειρατές.  

Οι κύριες παραλίες του Μεγανησιού είναι το Λιμονάρι, η Ελιά, η Λουτρολίμνη, ο Αθερινός, το Φανάρι κοντά στο Κατωμέρι. Βόρεια ακρογιάλια είναι το Πασουμάκι, ο Κεχρινιάς, το Αμπελάκι και τα Σπήλια, η Ρόκα, ο Αγ. Ιωάννης και με εκδρομικό σκάφος η Μπερέτα, στο νότιο άκρο του νησιού. Γύρω από το Μεγανήσι υπάρχουν πολλά μικρά νησάκια, όπως το Σκορπίδι, η Θηλιά, ο Κυθρός, η Σπάρτη και η Πεταλού με εκπληκτικές καβάτζες για γυμνισμό και παιχνίδια στη θάλασσα, όπου φτάνεις με καΐκι από το Βαθύ και τους όρμους Αμπελάκια, Αθερινός και Σπήλια.

 

Υπάρχει και τραγούδι!  

Ωραίο Μεγανήσι μου

στολίδι στη Λευκάδα

άλλο πιο όμορφο νησί

δεν έχει η Ελλάδα… 

Ολόκληρο το άρθρο : LIFO