Παρατείνετε τις διακοπές σας στο Μεγανήσι: έχουμε και εκλογές σε λίγες βδομάδες!

image.ashx

Παιδιά, ετεροδημότες και μη, καθίστε, που πάτε; Θέλω να πω, μην βιαστείτε να κλείσετε τις διακοπές σας στο νησί. Μέσα στον Σεπτέμβρη έχουμε εκλογές. Ο κος Πρωθυπουργός αποφάσισε να δώσει μια ανάσα ρευστότητας στους επαγγελματίες των τουριστικών περιοχών όπως η δική μας, αφού -λέει- σήμερα κιόλας (κι εφόσον έχει καπαρώσει το Μνημόνιό του), θα παραιτηθεί.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ (η φωτό είναι της πρώτης γυναίκας που θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, της Προέδρου του Αρείου Πάγου κας Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου).

Παραιτείται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εντός Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του υποβάλλει και επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Είναι πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας να απευθύνει και διάγγελμα στον ελληνικό λαό με το οποίο θα εξηγεί και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών είναι η Κυριακή 20 Σεμπτεβρίου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει εκλογές-εξπρές.

Ωστόσο το ζήτημα που θα ανακύψει είναι αυτό των διερευνητικών εντολών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, δεδομένου ότι δεν έχει μεσολαβήσει ένας χρόνος από τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση δεν μπορεί να στήσει πρόωρες κάλπες επικαλούμενη Εθνικό θέμα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα κληθεί λοιπόν να ξεκινήσει κύκλο διερευνητικών επαφών με τα τρία πρώτα κόμματα.

Αν δεν τελεσφορήσει αυτή η διαδικασία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να διαπιστώσει αν μπορούν να σχηματίσουν οικουμενική κυβέρνηση.

Στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι βάσει των κοινοβουλευτικών συσχετισμών δεν θα προκύψει κυβέρνηση από τις διερευνητικές εντολές, ως εκ τούτου θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αικατερίνη Θάνου, η οποία θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Όπως είχε γράψει και το zougla.gr ο πρωθυπουργός δέχονταν εισηγήσεις είτε να προσφύγει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή, είτε να κάνει εκλογές – εξπρές.

Μετά και τη δήλωση του Λαφαζάνη, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, ότι θα καταψηφίσει σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης, ο κύβος ερρίφθη.

Ενδεικτική η δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έγκριση από τον ESM της πρώτης δόσης βλέπει πρόσφορο έδαφος για τη διεξαγωγή εκλογών σε ευνοϊκό κλίμα.

Ρεπορτάζ: Φώτης Τριάρχης (Ζούγκλα)