Δημοτικό συμβούλιο για τον Ισολογισμό του 2011: Άνθρακες ο… «θησαυρός»

DSC00185

Ένα πολύ ενδιαφέρον δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη χτες Σάββατο. Επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που καλούνταν να εγκρίνει τον Ισολογισμό του Δήμου για το έτος 2011. Η απόφαση έγκρισης ελήφθη ομόφωνα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Και ποιο ήταν το ενδιαφέρον;

Καταρχήν η τοποθέτηση του Ορκωτού λογιστή που ήλεγξε τον Ισολογισμό (κος Παπαδόπουλος) και ο οποίος αφού αρχικά επιτέθηκε, μπροστά στους έκπληκτους δημοτικούς συμβούλους, σε ψευδές (όπως το χαρακτήρισε) δημοσίευμα μεγανησιώτικου site, ξεκαθάρισε ότι η έκθεση του δεν εμπλέκει και δεν αποδίδει κατηγορίες σε κανέναν. 

Δεύτερον η αλλαγή πλέυσης του κου Δημάρχου, ο οποίος στην Οικονομική επιτροπή για το ίδιο θέμα δεν είχε υπερψηφίσει, αλλά στο ΔΣ εισηγήθηκε την υπερψήφισή του, δίχως όμως να θελήσει να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες.

Τρίτον η αντίδραση της Αντιπολίτευσης για την «κατευθυνόμενη λάσπη», όπως δήλωσε σύμβουλός της, που έχει δεχτεί και την άποψή της ότι η καλλιεργούμενη από συγκεκριμένους ανθρώπους ατμόσφαιρα στην κοινωνία περί δήθεν «ατασθαλειών» πρέπει πια να σταματήσει οριστικά.

Τέταρτον η παρουσία στο ΔΣ των τριών υπαλλήλων της τότε Οικονομικής Υπηρεσίας οι οποίες, όπως φάνηκε, είχαν έρθει προετοιμασμένες και με απαντήσεις για όλα, αν και ο κος Δήμαρχος επέμενε να μην γίνει επέκταση σε επιμέρους οικονομικές λεπτομέρειες, άγνωστο γιατί.

Κάπως έτσι ο «θησαυρός» του Αλή-Μπαμπά και των 40 κλεφτών, αποδείχτηκε μάλλον άνθρακες.

Ας τα δούμε όμως μέσα από βίντεο:

Εισαγωγή κου Δημάρχου:

Η αρχική τοποθέτηση-κόλαφος του Ορκωτού για το αναληθές (όπως προκύπτει) δημοσίευμα μεγανησιώτικου site και η αναρώτησή του για το πώς επίσημο έγγραφο του Δήμου (μη πρωτοκολλημένο!) βρέθηκε στα χέρια οποιουδήποτε άλλου πλην των δημοτικών συμβούλων. «Δεν κάνουμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο και δεν αποδίδουμε ευθύνες σε κανέναν. Γράφει [το σάιτ] αρλούμπες!» δήλωσε ο Ορκωτός Λογιστής:

Ακολούθησε φυσικά μπαράζ αντιδράσεων από τους συμβούλους για την επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση, ενώ και η Υπηρεσία Πρωτοκόλλου ξεκαθάρισε ότι δεν διέρρευσε από αυτήν, άρα πριν από αυτήν. Ποιος άραγε λαμβάνει έγγραφα και τα διασπείρει, πριν πρωτοκολληθούν; Αυτό μένει να απαντηθεί, αν και το εύρος της απάντησης είναι πολύ- πολύ στενό, δύο άτομα χωράει όλα κι όλα.

Η συνοπτική έκθεση του κου Παπαδόπουλου:

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης εστιάστηκε στην προσπάθεια και την στρατηγική κάποιων «να αποκαλύψουν τους…κλέφτες!», κάτι που διχάζει όπως δήλωσε την κοινωνία, ενώ έδωσε και εξηγήσεις για τις όποιες ανωμαλίες δημιούργησε η μεγάλη αλλαγή με τον Καλλικράτη στους ισολογισμούς και τα οικονομικά των Δήμων.

Η τοποθέτηση του κου Ζαβιτσάνου:

«Δεν μιλήσαμε για κλέφτες, δεν υπάρχει τίποτα άλλο!» δήλωσε ο κος Δήμαρχος (μολονότι οι κύκλοι του μάλλον τον διαψεύδουν), ενώ κατάλόγισε ευθύνες στον τέως Δήμαρχο για την μη ύπαρξη λογιστή το 2011.
Η απάντηση του κου Δημάρχου:

Επίθεση στον τ.δήμαρχο εξαπέλυσε ο Αντιδήμαρχος κος Κονιδάρης αφήνοντας αιχμές. Όταν του θύμισαν ότι για την χρονιά της οποίας τον ισολογισμό μελετάει το ΔΣ, ήταν ο ίδιος Αντιδήμαρχος της τότε δημοτικής αρχής, επικαλέστηκε…άγνοια! Η τοποθέτησή του βέβαια περιείχε την λέξη «ατασθαλείες» και εντέλει φάνηκε ότι διακατείχετο από ρεβανσιστικές τάσεις.


Ένταση δημιουργήθηκε μετά από τις παρατηρήσεις του κου Αργύρη. «Δεν σε συμφέρει η αλήθεια!» είπε ο δ.σ. στον κο Δήμαρχο. Ο κος Ζαβιτσάνος ακολούθως απάντησε και στον κο Αντιδήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μου προξενούν εντύπωση τα όσα λες, τα έχω διαβάσει στον κο Γαβρίλη!», ταυτίζοντας προφανώς (όπως και ο κος Αργύρης νωρίτερα) το δίπολο Δήμαρχος/Αντιδήμαρχος με τον ρόλο του εν λόγω site, ενώ απάντησε και για τις επίμαχες συμβάσεις:

Τον λόγο πήρε κατόπιν η κα Αργύρη Σοφία (και η κα Μάντζαρη Βησσαρία) εκ μέρους της Οικονομικής Υπηρεσίας που υπήρξε κατατοπιστική και λεπτομερής. Γενικά η παρουσία των (ενημερωμένων) κυριών της Οικονομικής φάνηκε να έχει καταλυτικό ρόλο στην συνεδρίαση. Για κάποιον λόγο ο κος Δήμαρχος δεν ήθελε να μπει στην διαδικασία να δοθούν λεπτομερείς απαντήσεις, ώστε να διαλυθούν πλήρως και οριστικά τα όποια σύννεφα: