Φωτιά στον σκουπιδότοπο της Λευκάδας

11_fotia_chomateri

Από χτες (με τον μαϊστρο) μυρίζει καμμένο στο Μεγανήσι. Αυτή την φορά δεν ήταν ο δικός μας σκουπιδότοπος υπεύθυνος, αλλά μεγάλη πυρκαγιά σε αυτόν της Λευκάδας, που έφτασε την έντονη οσμή μέχρις εδώ. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από τα Λευκαδίτικα Νέα:

Μεγάλη και πάλι φωτιά σε εξέλιξη στη χωματερή Λευκάδας στις παλιές Αλυκές

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι -και πάλι οφείλουμε να πούμε- στη χωματερή Λευκάδας, στις παλιές Αλυκές, που βρισκόταν μέχρι πριν λίγη ακόμη ώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο της ανακύκλωσης και εξαπλώθηκε γρήγορα σε ένα μεγάλο σχετικά κομμάτι του σκουπιδότοπου, από την είσοδό του μέχρι το χώρο του βιολογικού. Πυροσβεστικά οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας πάλευαν για αρκετή ώρα με συχνές επιχωματώσεις, ώστε να αποσοβήσουν την εξάπλωση της φωτιάς προς το μέρος του βιολογικού, αλλά και της άλλης μεριάς του χωματόδρομου.

15_fotia_chomateri

Στη μάχη ρίχτηκαν με συχνές ρίψεις και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL που σταθμεύουν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

9_fotia_chomateri

Οι συχνές εκρήξεις από γκαζάκια και κάθε λογής άλλες φιάλες στο χώρο της χωματερής, οι καψαλισμένοι αρουραίοι που έτρεχαν άρον άρον για να σωθούν, ο πυκνός μαύρος καπνός που κάλυπτε τον ουρανό στο νότιο τμήμα του καναλιού, δημιουργούσαν μια εφιαλτική και αποπνικτική ατμόσφαιρα. Η πόλη της Λευκάδας γλύτωσε αυτή τη φορά, με τη βοήθεια των ανέμων που έπνεαν στην αντίθετη κατεύθυνση, το δηλητηριώδες νέφος.