Το Εργατικό Κέντρο για την απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στον Σκορπιό

σκορπιος_21

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πρωτοσέλιδα δυο κυριακάτικων (4-10-2015) εφημερίδων, δημοσιεύτηκαν δυο ρεπορτάζ, για το απαράδεκτο καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα γύρω από το Σκορπιό, μετά από απαίτηση του ιδιοκτήτη. Την ίδια μέρα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ ζήτησε και πήρε μια δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου (ΕΚ) για το θέμα, δήλωση πάνω στο πνεύμα της ανακοίνωσης του ΕΚ στις 16-6-2015. (Δες εδώ).

Την επομένη (5-10-2015) το τοπικό site “lefkadapress” -και «γραφείο τύπου» του Σκορπιού- «πήρε φωτιά». Με τίτλο «η αλήθεια για το ΣΚΟΡΠΙΟ», λιβανίζει το Ρώσο μεγιστάνα από τη μία και από την άλλη διαψεύδει, διαστρεβλώνει, ρίχνει λάσπη στο ΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα μιλάει για ανακοίνωση του ΕΚ (χωρίς να υπάρχει), υποδεικνύει στον πρόεδρο να μην κάνει τον … «θαλάσσιο τροχονόμο» και μας κατηγορεί (ξανά) ότι δεν δείξαμε την ίδια ευαισθησία για τους εργαζόμενους στο «ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ» (πρόκειται για την γκαιμπελίστικη τακτική .. πες ..πες κάτι θα μείνει).

Την επομένη (6-10-2015) κυκλοφόρησε ανακοίνωση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, στην οποία μεταξύ άλλων λέει: «Η οικογένεια ζήτησε προστασία και το λιμενικό εύλογα αποφάσισε να εκδώσει την απόφαση απαγόρευσης για την περίοδο των 8 μηνών. Η απόφαση αυτή δεν είναι για τους ψαράδες και ισχύει μονάχα τους καλοκαιρινούς μήνες και μόνο όταν μέλη της οικογένειας και εκλεκτοί καλεσμένοι είναι πάνω στο Σκορπιό. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας. Επίσης τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν από την εποχή του Ωνάση, δεν ζητήσαμε κάτι καινούργιο ή κάτι το διαφορετικό».

(οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Για όλα τα παραπάνω το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ δηλώνει τα παρακάτω:

1. Δεν πήρε ποτέ και από κανέναν άδεια, για να τοποθετηθεί για τα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων και ούτε πρόκειται να το κάνει. Το ΕΚ κατήγγειλε μια απόφαση που ιδιωτικοποιούσε την θάλασσα και δεν έκανε… τον θαλάσσιο τροχονόμο.

2. Για το αν ενδιαφερθήκαμε για τους συναδέλφους του «ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ» έχουν μιλήσει οι ίδιοι και δημόσια. Το αντεργατικό προφίλ της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι και το λιβανιστήρι, σε κάθε εξουσία.

3. Το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά παραγγελία της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, δημιουργεί στους ντόπιους επαγγελματίες προβλήματα στο να βγάλουν το ψωμί τους. Ανοίγει όμως και το ζήτημα της λεγόμενης τουριστικής ανάπτυξης. Αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που θέλουν. Ο τουρισμός των σελέμπριτι και των «υψηλών προσκεκλημένων», του «φάτε μάτια ψάρια» για το λαό, έτσι γίνεται πράξη, πάνω στις πλάτες του λαού. Η εργατική τάξη και ο λαός που πληρώνουν την τουριστική ανάπτυξη με τους μισθούς πείνας, τα εξαντλητικά ωράρια, τώρα έρχεται αντιμέτωπος και με διάφορες απαγορεύσεις. Όπου μαζεύεται ο «εσμός» των καπιταλιστών και των κάθε λογής φίλων τους και διασκεδαστών τους, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με απαγορεύσεις, «νεκρές ζώνες», αστυνομική παρουσία, διακριτική ή όχι κλπ. Την ίδια απαράδεκτη στάση έδειξε τόσο η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από πέρσι με το πάρτι της Αικατερίνας Ριμπολόβλεβα και φέτος την δείχνει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί που ήθελαν ελεύθερες πλαζ, τώρα κλείνουν τη θάλασσα δείχνοντας τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν…

Γι’ αυτούς που υλοποιούν μνημόνια, που ξεπουλάνε τον πλούτο του ελληνικού λαού και δίνουν γη αέρα και θάλασσα στους ΝΑΤΟϊκούς εγκληματίες συμμάχους τους, δεν ήταν, δα και μεγάλο «έγκλημα» να δώσουν λίγα μίλια θάλασσας στην ιδιοκτησία του ολιγάρχη ιδιοκτήτη του ΣΚΟΡΠΙΟΥ.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας, να καταδικάσουν τόσο την συγκεκριμένη απαγόρευση, όσο και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική τους. Να απαντήσουν μαζικά και οργανωμένα μέσα από συνδικάτα και φορείς, στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ξεκινώντας από τα συλλαλητήρια στις 22 του Οκτώβρη.

ΛΕΥΚΑΔΑ 8-10-2015

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ