Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Λευκάδας για τις δηλώσεις Φίλη

Smyrnι

Λευκάδα, 03 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απροκάλυπτα και χωρίς ενδοιασμό ο κ.Φίλης αμφισβητεί την αναγνωρισμένη τόσο από το Ελληνικό κράτος αλλά και παγκοσμίως την Γενοκτονία των Ποντίων(Απόλυτα Ελληνικού και Χριστιανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας) και ξεχνά ότι:
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 350.000, με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό του Θρακικού, Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, τις από χιλιάδων χρόνων πατρογονικές τους εστίες και τον ερχομό 1,5 εκατομμυρίων προσφύγων, Ελλήνων Χριστιανών, στην Ελλάδα.
Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι δηλώσεις αυτές είναι μια αδίστακτη πρόκληση στην Εθνική μνήμη αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων.
Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία.
Ο Πρωθυπουργός, οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη, εκτός και αν προορίζει αυτές τις απόψεις ως δώρο στον κ. Ερντογάν κατά την προσεχή επίσκεψη του στην Τουρκία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.ΔΕ.
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ