ΣΧΟΟΑΠ: ο κύβος ερρίφθη. Ομόφωνα πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης για τα επόμενα βήματα

upload1_thumbnail

Alea jacta est ή ελληνιστί ο κύβος ερρίφθη, στο δ.σ. της Παρασκευής, όπου το θέμα συζήτησης ήταν το πολύ σοβαρό εγχείρημα του ΣΧΟΟΑΠ, δηλαδή εν ολίγοις του χωροταξικού σχεδίου του νησιού. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και φάνηκε επιτέλους να παράγεται ουσία από το σώμα (αν και πλημμελές αφού έλειπαν 3 σύμβουλοι της συμπολίτευσης). Προ ημερήσιας διάταξης επίσης ελήφθησαν οι αποφάσεις για δύο ψηφίσματα (για το θέμα του Σκορπιού και για το πρόβλημα της ελλειπούς αστυνόμευσης).

Αρνητική αίσθηση προκάλεσε ωστόσο, για μια ακόμα φορά, η τοποθέτηση του δημάρχου κου Π. Δάγλα, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της Αντιπολίτευσης να φέρει το θέμα στο συμβούλιο «εντυπωσιασμό», κάτι που πυροδότησε το καλό κλίμα της συζήτησης. Ο ίδιος βέβαια αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το συμβούλιο ήταν παραγωγικό. Ας τα δούμε όμως στα βίντεο αναλυτικά:

Προ ημερήσιας διάταξης

Σχετικά με την επιστολή στον Πρόεδρο του δ.σ. κου Αυγερινού για τις ημέρες συνεδριάσεων


Σχετικά με το θέμα του Σκορπιού (απαγόρευση στην θαλάσσια περιοχή):



Όταν θα έχουμε το σχετικό ψήφισμα θα το αναρτήσουμε.

Για το θέμα της έλλειψης αστυνομίας και το ενδεχόμενο κλεισίματος του αστυνομικού σταθμού:





Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο για την πορεία του ιατρείου, το θέμα της μαρίνας και το θέμα των λαθών στους λογαριασμούς ύδρευσης. Οι απαντήσεις ήταν λακωνικές, σχεδόν μονολεκτικές, οπότε δεν μάθαμε και πολλά πράγματα:

ΣΧΟΟΑΠ:
Η εισήγηση του κου Ζαβιτσάνου:

Η τοποθέτηση Δημάρχου. «Καλό κλίμα» αλλά και «θέμα εντυπωσιασμού» (!) δήλωσε στην εισαγωγή του ο κύριος δήμαρχος:

Ο κος Ζαβιτσάνος στηλιτεύει τις προθέσεις του κου δημάρχου και την κακή οργάνωση των αποτυχημένων ενημερωτικών ημερίδων:

Ο κος Αντιδήμαρχος φάνηκε να συμφωνεί με την πρόταση της αντιπολίτευσης και ζήτησε την συμβολή της και την συνεργασία της στο σοβαρό αυτό θέμα. Παράλληλα αποδέχτηκε τα λάθη στην οργάνωση των ημερίδων:


Ο κος Α. Δάγλας:

Ο κος δήμαρχος επανέρχεται: «ήταν πολύ παραγωγική η συζήτηση»

Οι δ.σ. κος Αργύρης και κος Κονιδάρης (στο τέλος της ομιλίας του τελευταίου, όταν επισημαίνει ότι «όλα τα σοβαρά θέματα στο συμβούλιο τα έχει φέρει η αντιπολίτευση», ο δήμαρχος εξανέστη και αποχώρησε επειδικτικά από την αίθουσα (!!). Το είδαμε κι αυτό…:

Τελική απόφαση, που ελήφθη ομόφωνα, για τα επόμενα βήματα:

Η πρωτοβουλία έτσι περνάει στα χέρια της δημοτικής αρχής για να τα υλοποιήσει εν ευθέτω χρόνω. Ιδού η Ρόδος…