Υπό διάλυση οι δημόσιες δομές Υγείας στο νησί μας

nosokomeio1-480x360

Ανακοίνωση του συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την απελπιστική πλέον κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιες δομές Υγείας στο νησί μας. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μετά το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται και για το ΚΥ Βασιλικής αφού είναι χωρίς γιατρό, ενώ και το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί. Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο οι αριστεροί, δήθεν, εθνοσωτήρες!

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Λευκαδίτες – Λευκαδίτισσες

Χωρίς γιατρό το Κ.Υ Βασιλικής από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βασιλική και η γύρω περιοχή, με πάνω από 2000 κατοίκους, μένουν χωρίς στοιχειώδης υγειονομική κάλυψη. Τα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού έκλεισαν και οι παραιτήσεις γιατρών λόγω συνεχών και αυθαίρετων μετακινήσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Γενική γιατρό του Π.Ι. Σύβρου, παίρνουν τη μορφή «επιδημίας».

Μεγάλες οι ευθύνες του υπουργείου, της 6ής υγειονομικής περιφέρειας, της πρώην Διοίκησης και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του νοσοκομείου που με το κάλπικο δίλημμα του λιγότερου κακού δηλ. «να λειτουργήσει το νοσοκομείο» οδήγησαν την πρωτοβάθμια υγεία σε διάλυση.

Λειτουργεί όμως το νοσοκομείο;;;

Σε μια καθημερινή επίσκεψη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αντιλαμβάνεται ο καθένας την πραγματική εικόνα. Με ένα παθολόγο, έναν ορθοπεδικό, χωρίς κάλυψη με εφημερία όλες τις μέρες του μήνα από χειρούργο, καρδιολόγο, παιδίατρο, ακτινολόγο, χωρίς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, χωρίς ειδικευόμενους, μόνο με αγροτικούς γιατρούς το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί!!

Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και στο υπόλοιπο προσωπικό με χαρακτηριστικά παραδείγματα στο τμήμα οικονομικού και στη κουζίνα όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό χρόνων!!!

Τις μόνιμες προσλήψεις ακόμη τις περιμένουμε !!!

Από τους επικουρικούς ορισμένου χρόνου, μόνο μία ορθοπεδικός εκδήλωσε ενδιαφέρον. Οι δύο παθολόγοι και ο καρδιολόγος «άφαντοι». Οι λόγοι προφανείς. Η νομοθεσία «στημένη» με τέτοιο τρόπο ώστε οι γιατροί να επιλέγουν όχι νοσοκομείο που επιθυμούν αλλά μεταξύ δύο Υγειονομικών Περιφερειών και στη συνέχεια τοποθέτηση σε νοσοκομείο από λίστα. Το εργασιακό – μισθολογικό καθεστώς, η εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς υποστήριξη άλλων ειδικοτήτων και τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα υγείας αποτρέπουν συναδέλφους να έρθουν στο νοσοκομείο.

Μόνο με μόνιμες μαζικές προσλήψεις, με αξιοπρεπείς μισθούς υγειονομικών μπορούν να στελεχωθούν τα νοσοκομεία.

Αυτό πρέπει να είναι το αίτημα κάθε Λευκαδίτη αν δεν θέλει να πεθάνει στο δρόμο!!!

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ !!!

Ένα ακόμη νευραλγικό τμήμα του νοσοκομείου κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω έλλειψης εξειδικευμένου τεχνολογικού προσωπικού μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις τεσσάρων τεχνολόγων-παρασκευαστών, με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία των κλινικών και στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, αφού χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις δεν θα μπορεί να τεθεί αξιόπιστη διάγνωση άρα και θεραπεία του ασθενούς. Αμφίβολο είναι, εάν και τα προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα τα λαϊκά στρώματα να οδηγούνται στους ιδιώτες.

Ο Σύλλογος εργαζομένων έγκαιρα, εδώ και αρκετό διάστημα προειδοποίησε για το επερχόμενο αδιέξοδο με συνεχείς παρεμβάσεις στη Διοίκηση, στην 6η Υ.ΠΕ και στο υπουργείο.

Ευθύνες έχουν οι έχοντες θέση ευθύνης που έβαζαν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, καθησυχάζοντας τους εργαζόμενους και παρακολουθώντας ως θεατές τη στελεχιακή αιμορραγία του τμήματος.

Ο σύλλογος εργαζομένων δεν πρόκειται να δεχτεί αυτή την κατάσταση, να συναινέσει να μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν πρόκειται να δεχτεί τα παζάρια, τους εκφοβισμούς συναδέλφων, την επίθεση και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων για να γίνουν κι άλλα μπαλώματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να καταστήσουν συνένοχους τους εργαζόμενους στις εγκληματικές πρακτικές τους.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών.
  • Να καταβληθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες και τα ρεπό του προσωπικού.

Παλεύουμε:

  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές από τους ασθενείς στην υγεία.
  • Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας.

Αιτία όλων των προβλημάτων στο χώρο της υγείας είναι η προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, του νοσοκομείου επιχείρηση, γι αυτό και παλεύουμε για την κατάργηση της.

O σύλλογος εργαζομένων το επόμενο διάστημα θα αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες με κλιμάκωση την πανεργατική πανελλαδική απεργία που προγραμματίζεται ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που προωθούν η Ε.Ε, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και τα λαϊκά στρώματα του νησιού να παλέψουν μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων για να μη περάσουν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές. Να προασπιστούμε τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών.

ΤΟ Δ.Σ
ΛΕΥΚΑΔΑ 17/1/2016»