Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων: κλείνουν τα σχολεία, κατάληψη στην Α’/βάθμια! (update)

DSC00260

Πριν λίγο τελείωσε η ΓΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με βαρυσήμαντες αποφάσεις, για το θέμα της υποβάθμισης του δημοτικού μας σχολείου από 4θέσιο σε 3θέσιο. Καταρχήν έγινε ανοικτή επίθεση στον δήμαρχο (ο οποίος επικαλέστηκε σημαντική δουλειά του Δήμου και παρευρέθηκε στην ΓΣ για 5 μόλις λεπτά) και την δημοτική αρχή για την ολιγωρία που επέδειξαν, στην κοινοποίηση των σχετικών εγγράφων, ώστε να προληφθούν ενδεχομένως τα χειρότερα. Ο κος δήμαρχος αρνήθηκε ότι ο Δήμος φέρει ευθύνη και ισχυρίστηκε ότι γίνονται πολιτικές κινήσεις, δίχως ωστόσο να αποκαλύψει ποιες και τι είδους. Σε τεταμένο και, θα λέγαμε, αγωνιστικό κλίμα οι γονείς αποφάσισαν ομόφωνα να κλείσουν όλα τα σχολεία Α’ και Β’ βαθμού εκπαίδευσης του νησιού και την Πέμπτη να κάνουν κατάληψη στην Α’βάθμια ώστε να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην συρρίκνωση των σχολικών μας μονάδων.

Στην ΓΣ παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΔΣ (και διευθυντής του σχολείου) και 4 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και φυσικά πλήθος γονέων, εκτός από το ΔΣ του Συλλόγου.

DSC00259

Η απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου, όπως μας εστάλη:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
ΑΡ.ΠΡΩΤ:3/23.2.2016

Κατόπιν της ΓΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παρουσία αιρετών ελήφθη η εξής ομόφωνη απόφαση:

1. Επ’ αόριστον κλείσιμο των σχολείων μας. Όσο τα σχολεία μας θα υποβαθμίζονται εμείς θα βάζουμε λουκέτο.

2. Κάλεσμα σε όλους τους φορείς (Δήμο- Συλλόγους κλπ),σε συστράτευση στον αγώνα μας, αφού η υποβάθμιση των σχολείων μας είναι θέμα όλης της κοινωνίας του Μεγανησίου!

3. Κατάληψη της πρωτοβάθμιας στην Λευκάδα την Πέμπτη 25/02/2016.Στην κατάληψη- διαμαρτυρία καλούνται όλοι οι Μεγανησιώτες.

4. Μετά την Πέμπτη νέα απόφαση για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ