Επιστολή «ΜΕΝΤΗ» προς το Υπουργείο για το σχολείο

mentis-meganisi-225x136

ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΩΝ “Ο ΜΕΝΤΗΣ”
Αθήνα 29 Φεβρουαρίου 2016
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ
-ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ 4/ΘΕΣΙΟ ΣΕ 3/ΘΕΣΙΟ!
-ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙ∆ΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

Το ∆Σ του Συνδέσμου των Απανταχού ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΩΝ ο «ΜΕΝΤΗΣ», μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων από φορείς του νησιού μας (∆ήμος, Σύλλογος Γονέων, Σύλλογος γυναικών κα) για το σχεδιασμό να μετατραπεί το ∆ημοτικό Σχολείο Μεγανησίου από 4/θέσιο σε 3/θέσιο, δηλώνει στο Υπ. Παιδείας τα εξής:
Η υποβάθμιση του σχολείου μας σε 3/θεσιο θα του στερήσει τις ειδικότητες που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και που, λόγω γεωγραφικών περιορισμών, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τις ικανοποιήσουν. Παράλληλα ενισχύεται η κατηγοριοποίηση της γνώσης με βάση τον τόπο κατοικίας τους, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στη μόρφωση των παιδιών. Θεωρούμε πως είναι καιρός να σταματήσει η εκπαιδευτική και παιδαγωγική ερήμωση της υπαίθρου.
Η περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου μιας νησιωτικής και παραμελημένης από το κράτος περιοχής, όπως είναι το Μεγανήσι, θα σημαίνει αυτόματα και την ερήμωση του νησιού μας. Αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι θα αφήσουν τις δουλειές τους για να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε σ ένα ολοκληρωμένο σχολείο χωρίς απώλειες σε μαθήματα, όπως Αγγλικά, Μουσική, Γυμναστική. Κάτι που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης του Μεγανησίου (μικρό νησί που δυσκολεύει τις μετακινήσεις μαθητών) να παραμείνει το δημοτικό σχολείο ως έχει, δηλαδή 4/θέσιο, και να τοποθετούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Για να πάρουμε απαντήσεις στο βασικό για μας αυτό αίτημα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας θα κάνει παράσταση και ζητάμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 09.00.

Με εκτίμηση
Το ∆.Σ του Συνδέσμου των Απανταχού Μεγανησιωτών «ο Μέντης»