«Ζωγραφίζουμε την μουσική!»

 

FullSizeRender

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ «ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ»

Στα πλαίσια του 2016 ως «έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και έτους Ελλάδας στη Ρωσία» και σαν αφιέρωμα στη ρώσικη κλασσική μουσική που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Σύλλογός μας αποφάσισε:

την διοργάνωση δυο αγώνων ζωγραφικής «Ζωγραφίζουμε την μουσική!» υπό το άκουσμα κλασσικής μουσικής για τους μαθητές του δημοτικού, γυμνασίου και λυκειακών τάξεων Μεγανησίου, μέχρι τα μέσα Απριλίου 2016.

Πριν την διεξαγωγή των αγώνων, στους συμμετέχοντες θα δοθεί λίστα κλασσικών έργων των Ρώσων συνθετών προκειμένου να διαλέξει ο καθένας αυτό που του αρέσει περισσότερο και να σκεφθεί το θέμα που θα ζωγραφίσει την ημέρα του αγώνα.

Ο αγώνας στο Γυμνάσιο- Λυκειακές τάξεις, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2016 και στο Δημοτικό σχολείο στις 12 με 14 Απριλίου. Πριν την έναρξη των αγώνων ο Σύλλογός μας θα έχει μικρό κέρασμα για τους συμμετέχοντες.

Θα δοθούν τρία βραβεία σε κάθε σχολείο για τις καλύτερες ζωγραφιές, καθώς επίσης και αναμνηστικό δώρο σε κάθε μαθητή που θα συμμετέχει. Η βράβευση και η έκθεση ζωγραφικής των έργων των παιδιών θα γίνουν μετά το Πάσχα σαν μέρος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογός μας, αφιερωμένη στη ρωσική κλασσική μουσική.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο της διεύθυνσης  του σχολείου τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο διδακτικό προσωπικό των σχολείων ή στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελένα Σιτνίκοβα (τηλ. 6948502226).

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ