Δημοτικό συμβούλιο για την μαρίνα: άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε.

Αντίγραφο από 11071

Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε την Δευτέρα ως κοινό στο ΔΣ, με το θέμα που κυριαρχούσε στην ημερήσια διάταξη να είναι η περιλάλητη καταγγελία της σύμβασης για το τουριστικό καταφύγιο του Βαθιού. Ωστόσο η εισήγηση για την περίφημη «καταγγελία» φαινόταν από την αρχή ότι είναι νομικά αποδυναμωμένη και η δημοτική αρχή φάνηκε να ρίχνει πολύ νερό στο κρασί της μιλώντας για «διακανονισμούς», «συμόρφωση» του ενοικιαστή και «διαιτησία». Εντέλει η «καταγγελία» υπερψηφίστηκε με 6 υπέρ, 5 λευκά (αντιπολίτευση) κ’ 1 κατά (ανεξάρτ. δ.σ. Π.Ι.Κονιδάρης), αλλά μόνο αγκαλιές και φιλιά δεν είδαμε, οπότε μην περιμένετε να αλλάξει και κάτι.

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή:

Προ ημερήσιας διάταξης η ενημέρωση Δημάρχου όπου συζητήθηκε η καταστροφή στην λίμνη του Μπαμπαρέζου. Επίσης ο κος δήμαρχος δήλωσε ότι τα σκουπίδια θα μαζεύονται από τούδε πιο συχνά από 2 φορές την εβδομάδα. Προ ημερήσιας επίσης η Αντιπολίτευση ενημέρωση για το θέμα του γιατρού και έκανε για πολλοστή φορά συστάσεις (που παραδόξως φάνηκαν να ενοχλούν τον ανεξάρτητο δ.σ. κο Α.Δάγλα…) ώστε να μην μείνουμε χωρίς γιατρό το καλοκαίρι. Οψόμεθα.

Ανοίχτηκε για πρώτη φορά και το θέμα της σύμβασης που έστειλε ο Δήμος Λευκάδας σε αυτόν του Μεγανησίου για το νερό από το Κολωνι, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει α) μετρητή και στην γεώτρηση (όπου μέχρι τώρα δεν υπήρχε διότι ο δήμος μας πάντα αναλάμβανε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας αυτής και την ΔΕΗ), β)να συνεχίσουμε να επωμιζόμαστε τα ως άνω έξοδα, γ)να μοιραζόμαστε το νερό με την Βαυκερή (αυτό θα σήμαινε το πολύ 600 κυβικά/ημέρα, δηλαδή θα ξεμέναμε από νερό τον Μάη μήνα!) και δ) να μας το κόβουν όποτε έχουν αυτοί έλλειψη σε νερό!

Ο κος δήμαρχος δεν θέλησε να τοποθετεί ως προςτις αποικιοκρατικές προβλέψεις της σύμβασης, δήλωσε μόνο ότι έχει επεξεργαστεί μια εναλλακτική πρόταση την οποία θα συζητήσει με τον Δήμο Λευκάδας. Η Αντιπολίτευση ζήτησε να ενημερωθεί για αυτήν και να έρθει το θέμα άμεσα σε δημοτικό συμβούλιο για να ενημερωθεί ο κόσμος, αφού το νερό είναι το Α και το Ω της ζωής και της ανάπτυξης του τόπου.

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, μετά από έντονη παρέμβαση της Αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά τα χρήματα που επιστρέφουν στα τακτικά του Δήμου (~94.000) να αποδοθούν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό δια της δικαστικής οδού, όπως οφείλει. Οψόμεθα κι εδώ.

Το κυρίως θέμα όμως ήταν η καταγγελία της σύμβασης της μαρίνας στο Βαθύ όπου, όπως είπαμε, η συμπολίτευση αναδιπλώθηκε, ενώ και ο ενοικιαστής που ήταν εκεί, φάνηκε πολύ άνετος και χαλαρός και μολονότι παραδέχτηκε τις παρατυπίες του, δήλωσε ότι θα μπορούσε ακόμα και άμεσα να ικανοποιήσει την σύμβαση, αλλά άφησε άλλες αιχμές τις οποίες και θα δείτε στο βίντεο. Το συμπέρασμα ήταν ότι θα πάμε σε κάποια δικηγορική, εξωδικαστική, συμβιβαστική (όπως θέλετε πείτε την) λύση και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Η Αντιπολίτευση τώρα, δια του επικεφαλής της δήλωσε ότι αφενός οι λόγοι που επικαλείται η εν λόγω καταγγελία δεν είναι καν σοβαροί, οπότε ο δήμος θα εμπλακεί άσκοπα σε δικαστικές διενέξεις. Αφετέρου τόνισε ότι όταν σταματάς κάτι πρέπει να είσαι έτοιμος να το αντικαταστήσεις και -όπως παραδέχτηκε και ο Αντιδήμαρχος κος Θ.Κονιδάρης- αυτή την στιγμή δεν έχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης να προτείνει η δημοτική αρχή. Τονίστηκε επίσης ότι τελικά η υποτιθέμενη «καταγγελία» δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή φούσκα.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο δ.σ. κος Δάγλας υπερψήφισε με την επισήμανση «να ξηλωθούν και όλα τα κιόσκια που βρίσκονται στην ζώνη παραλίας». Ο δ.σ. κος Πάνος Κονιδάρης (ανεξ.) καταψήφισε με το επιχείρημα ότι «δεν είναι αυτοί λόγοι για να θίξεις μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νησιού». Επίσης σε προσπάθεια παρέμβασης του κου δημάρχου προς τον Π.Κονιδάρη (επικ. αντιπολ.) όπου πήγε να μιλήσει για «κωλοτούμπα» πήρε την αναμενόμενη απάντηση: «Κωλοτούμπα κάνετε εσείς και μάλιστα επικονωνιακή (…) είμαι ξεκάθαρα για ιδεολογικούς και άλλους λόγους υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού». Η αντιπολίτευση τελικά για όλους αυτούς τους λόγους ψήφισε λευκό.

Δείτε τα βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:


Πηγή videos: www.meganisi.gov.gr