Πολλών λεπτών σιγή και ένα αντίο για τον Ντίνο

«Γιε μου» κι ένας λυγμός. Ο λυγμός της μάνας, που αποχαιρέτησε τον 26χρονο Ντίνο χθες το απόγευμα, θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όσων βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βύρωνα για το τελευταίο «αντίο». Ο πατέρας του, ο στιβαρός Άκης, ο πρώτος πολίτης της πόλης του Βύρωνα, χθες θρηνούσε. Το ίδιο και η πόλη του, η πόλη της προσφυγιάς, η πόλη του Ντίνου. Το φέρετρο κουβάλησαν στα χέρια οι φίλοι του. Ήθελαν να του τραγουδήσουν, να τον χαιρετήσουν, αλλά δεν έβγαινε η φωνή.

Ο Ντίνος Κατωπόδης ήταν μαχητής, πάντα στην πρώτη γραμμή, στη γειτονιά του, στον φοιτητικό του σύλλογο στους Μεταλλειολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ, σε κάθε κοινωνικό αγώνα… Στα 26 του όμως έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Μετά από δύο χρόνια λύγισε. Μέχρι την τελευταία ημέρα του στο νοσοκομείο ήταν χαμογελαστός. Έτσι θα τον θυμούνται οι δικοί του άνθρωποι. Έτσι θα τον περιγράφει στην ανιψιά του, που δεν έχει ακόμη χρονίσει, ο αδερφός του ο Θοδωρής.

Χθες, η Αριστερά και η πόλη του Βύρωνα πενθούσαν γιατί έχασαν ένα από τα παιδιά τους. Στην κηδεία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος συλλυπήθηκε την οικογένεια, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Εκεί και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσωνας Σχοινάς, δεκάδες μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με δάκρυα στα μάτια καθώς και κόσμος που πλέον έχει αποχωρήσει από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωση για την απώλεια του Ντίνου εξέδωσε η Αλληλεγγύη για Όλους, η Αριστερή Ενότητα, ο Δήμος Βύρωνα, η Δημοτική Παράταξη «Στάση Βύρωνα», η ΛΑΕ Βύρωνα, το κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Λαμπηδόνα.

Ο Ντίνος ήταν «ένας από μας» και δυστυχώς τερμάτισε εκτός κανόνων πρώτος.

Αναστασία Γιάμαλη

Πηγή: Η Αυγή