Στην κουζίνα του Vezené

Μπήκαμε στα άδυτα του πιο hot resto της Αθήνας σε ώρα αιχμής

129246-292116

 

Eίναι 10 το βράδυ, στου Βεζενέ δεν πέφτει καρφίτσα, όλοι στα τραπέζια μοιάζουν ευχαριστημένοι, αδημονούν για τη συνέχεια. Περνάμε την πόρτα της κουζίνας… ρυθμοί φρενήρεις, κατσαρόλες και τηγάνια, φωτιές που καίνε. Μετά βίας κλέβουμε δυο κουβέντες από τον Άρη Βεζενέ…

Από τι ώρα ξεκινάει η προετοιμασία στο Vezené;

Οι πρώτες ύλες έρχονται στις 7 το πρωί. Η ομάδα είναι όλη εκεί, καθένας στη δουλειά του – ζωμοί, φιλεταρίσματα, αποστεώσεις. Εγώ έρχομαι κατά τις 11 και… μπαίνω στα πόδια τους. Περνάω από όλα τα πόστα, μιλάω, αλλάζω, διορθώνω, διαφωνώ, συμφωνώ, προχωράμε στα παρακάτω. Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα όπου ο καθένας έχει αυτονομία και πρωτοβουλίες.

129246-292115

Πόσα άτομα σερβίρετε ταυτόχρονα στην ώρα της αιχμής;

Γύρω στα 50-55. Σάλα-κουζίνα δουλεύουμε γύρω στα 27 άτομα, στριμωχνόμαστε, χαϊδευόμαστε, εκείνη την ώρα πέφτουν και οι πιο αστείες ατάκες, το χιούμορ σώζει, μας ανεβάζει και μεταφέρεται και στη σάλα.

129246-292091

Κι αν κάτι καθυστερήσει; Πώς το μαζεύετε;

…More food. Ενημερώνουμε πάντα και έπειτα προσφέρουμε μικρά πιατάκια εκτός παραγγελίας. Αν υπάρξει οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα η αντίδραση από όλη την ομάδα είναι ακαριαία. Είναι όλοι πολύ ετοιμοπόλεμοι, στόχος είναι ο πελάτης να περάσει καλά.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Vezené;

Μας ενδιαφέρει ο κάθε πελάτης να ξέρει πως με το που περνάει την πόρτα μας όλα τα άσχημα θα τα αφήσει πίσω… εδώ θα περάσει καλά. Μιλάμε μαζί του, ενδιαφερόμαστε για την άποψή του. Αν κάτι δεν του αρέσει δουλεύουμε όλοι για να το αλλάξουμε. Η ομάδα δίνει κάθε βράδυ το 200% της για να περάσει καλά ο κόσμος. Τρελαίνονται όταν ακούνε ένα αληθινό «ευχαριστώ» και κάνουν τα πάντα για να το πάρουν.

129246-292089

Κάποιος πολύ διάσημος που σέρβιρες; Πώς κύλησε η βραδιά μαζί του;

Την Ντέμι Μουρ, ήταν η πιο απλή που μπορείς να φανταστείς, αέρινη, γλυκύτατη, παραλίγο να μπει και στην κουζίνα. Κάποτε που σέρβιρα τον Γούντι Άλεν ήταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν σήκωνε το κεφάλι του ούτε να σε κοιτάξει.
Πότε χαλαρώνει η δουλειά; Γύρω στις 2 παρά… Έχουμε κάτω ένα σαλονάκι, καθόμαστε στον καναπέ και χαλαρώνουμε. Δεν φεύγει κανείς μας χωρίς καληνύχτα. Η δουλειά είναι σκληρή και εδώ δουλεύουν όσοι πραγματικά τη γουστάρουν. Αυτό δεν γίνεται αν δεν αισθάνεσαι οικογένεια.

129246-292090

info: 

VEZENÉ
Βρασίδα 11
(διαγωνίως  Πινακοθήκης),
Αθήνα, 2107232002

Πηγή: Athens Voice