Μα τι γίνεται επιτέλους στον Δήμο Μεγανησίου;

DSC00160

Η πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έβγαλε ξανά στην επιφάνεια ζητήματα διοίκησης του Δήμου μας. Σε αυτήν, κι ενώ συζητούνταν μια τροποποίηση του προϋπολογισμού, όταν ο Αντιδήμαρχος πήρε τον λόγο και εξέφρασε κάποιες διαφωνίες, για ποσά που δεν είχαν προβλεφθεί, (πχ συντήρησης του «νέου» λεωφορείου, πληρωμή καθαρίστριας, αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, όπως ανέφερε),  προκάλεσε την μήνι του κου Δημάρχου, ο οποίος απέρριψε με συνοπτικό τρόπο τις αιτιάσεις του κου Αντιδημάρχου ως άσχετες και δήλωσε «ξέρω γιατί γίνονται αυτά και γιατί έχεις αντιπολιτευτική διάθεση!».

Η φράση προκάλεσε την οργή του Θ. Κονιδάρη ο οποίος ζήτησε από τον δήμαρχο «να ανακαλέσει τώρα!», με απειλή αποχώρησης και άλλες απειλές (παραίτησης κτλ). Πραγματοποιήθηκε η απειλή της αποχώρησης τελικά, ενώ ο κος δήμαρχος συνέχισε την συνεδρίαση απτόητος και βιαστικός (για να μην χάσει και το φέρυ- μπόουτ). Οι στιχομυθίες μας έγιναν γνωστές από μέλη της Οικονομικής, τις επιβεβαιώσαμε όμως και από το ηχητικό αρχείο αυτής που έφτασε στα χέρια μας.

Να ήταν όμως μόνο τέτοιου είδους περιστατικά…Γιατί έχουμε κι άλλα: μάθαμε επίσης για την παραίτηση της Προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας η οποία με επιστολή της διαμαρτύρεται για την εργασιακή της μεταχείριση, για μια σειρά λόγους και επίσης ότι θεωρεί προσβλητικό να μην έχει η ίδια ως Προϊσταμένη πρόσβαση στα Οικονομικά Αρχεία του Δήμου, ενώ να έχει την ίδια στιγμή να έχει πχ ο πληροφορικάριος.

Κι αυτό έρχεται να προστεθεί στην άδεια άνευ αποδοχών που ζήτησε άλλη προσβεβλημένη υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας, προ ολίγων ημερών και στην φημολογούμενη αποχώρησή της από τον Δήμο μας…

Ελπίζω μετά από όλα αυτά να έγινε σαφής ο τίτλος του άρθρου.

Δεν έχει κλείσει καν 2 χρόνια διοίκησης η δημοτική αρχή του κου Δάγλα και μπορεί κανείς να μαντέψει πολλά.  Αυτό όμως που είναι δύσκολο στην μαντεψιά είναι το εξής: από τι θα ξεμείνει πρώτα ο Δήμος; Από δημοτικούς συμβούλους ή από δημοτικούς υπαλλήλους;