Ανακοίνωση- διαμαρτυρία Συλλόγου Επαγγελματιών

EESDM-565x350

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Μεγανησίου Παύλο Δάγλα και Δημοτικούς συμβούλους .

Σύλλογος Επαγγελματιών Μεγανησίου εκφράζει στον συνάδελφο του Γιώργο Τσολάκη την συμπαράσταση του και του ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο.

Όσο αφορά στην παρέμβαση  της Δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο συμβάν εκφράζουμε την λύπη, την αγανάκτηση και την οργή μας για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας τόσο σοβαρής κατάστασης.

 Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Αντιδήμαρχε κύριοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι.

Βρισκόμαστε εδώ και καιρό μάρτυρες  σε έναν  κοινωνικό εμφύλιο που πριονίζει τα θεμέλια της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας που αποτελεί το βασικό πόρο επιβίωσης του τοπικού πληθυσμού.

Με σοβαρά θέματα να απασχολούν το νησί και με τους κύριους υπεύθυνους να κλείνουν τα αυτιά τους σε όσους το φωνάζουν (Συλλόγους, απλούς δημότες, αιρετούς)  στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε ανούσιες πολιτικές κόντρες  που κανένα χρήσιμο αποτέλεσμα δεν παράγουν.

Με αποτέλεσμα, η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των τοπικών αρχόντων και των παρατάξεων, να έχει αφήσει το νησί μας χωρίς  καθαριότητα , χωρίς ρεύμα και νερό στα λιμάνια, και τα χωριά μας στην καλή θέληση των εθελοντών για καθαριότητα.

Σκάφος για τα έκτακτα περιστατικά δεν υπάρχει. Ούτε και προβλέπεται άμεσα αφού η δημοτική αρχή αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και να βρεί λύση έστω και προσωρινή μιας και το θέμα είναι απλά γραφειοκρατικό. Ευθύνη που αρνούνται να αναλάβουν οι πρώτοι πολιτικοί άντρες του τόπου.

Το ασθενοφόρο όχημα πότε έχει καύσιμα και πότε δεν έχει. 

Και πρόσφατα το πυροσβεστικό όχημα του δήμου που θα πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, παρουσιάζεται στο περιστατικό χωρίς καύσιμα.

Ευθύνες και αρμοδιότητες αποκλειστικά του αντιδημάρχου που έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμαρχο. (Αλήθεια  ο αντιδήμαρχος είναι στο νησί;) 

Νοιώθουμε στο ίδιο έργο θεατές με την δημοτική αρχή να αγνοεί   τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του Συλλόγου  σε βασικά θέματα πολύ πριν την έναρξη της σαιζόν . (Όλα τα αιτήματα έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του συλλόγου meganisitravel.gr κι έχουν ενημερωθεί τα μέλη μας με επιστολή.

Αιτήματα για τα οποία ο Σύλλογος δεν  έχει πάρει ουδεμία απάντηση, γραπτή ή προφορική.

Με τις ανισότητες και τα προβλήματα μεταξύ των επαγγελματιών να συνεχίζονται προκλητικά χωρίς να βλέπουμε κάτι διαφορετικό από τις  προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Κύριοι. Το καμπανάκι χτύπησε την πρώτη φορά με το περιστατικό υγείας του Πάνου Κονιδάρη (φαρμακοποιού)

Για δεύτερη φορά χτύπησε χτες  με την πυρκαγιά στην επιχείρηση συναδέλφου μας.

Είστε  σίγουροι ότι και την επόμενη φορά θα είστε τόσο τυχεροί;

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε  τα συμφέροντα των μελών μας  και των ανθρώπων του Μεγανησίου. 

Απαιτούμε από τους τοπικούς άρχοντες της δημοτικής αρχής σαν κύριους υπεύθυνους, και  από τους εκλεγμένους  των παρατάξεων ,  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το καθήκον τους όπως οφείλουν .Που δεν είναι άλλο από την προστασία της ζωής της περιουσίας και της εργασίας των πολιτών τους.

Και για όποιον αδυνατεί, να παραιτηθεί και να παραχωρήσει την θέση του  σε αυτούς που πραγματικά αγαπούν και σέβονται τον τόπο και εκείνους που θέλουν να προσφέρουν σε αυτόν χωρίς προσωπικές και οικονομικές βλέψεις.. Κι ευτυχώς  υπάρχουν  και αυτοί. 

Τέλος δηλώνουμε ότι  στο εξής ουδεμία ανοχή από πλευράς μας , στην αδιαφορία, στην ανικανότητα  και στην απραξία των υπευθύνων.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος.

Υ.Γ. Τα μέλη μας θα ενημερωθούν με επιστολή για τις περαιτέρω ενέργειες μας.