Ενημέρωση Συλλόγου Επαγγελματιών

EESDM-565x350

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σ.Ε.Μεγανησίου.

Στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο (10/6/2016) το Δ.Σ. του Συλλόγου ύστερα από αίτημα μελών του , κατέθεσε  Επιστολή- Διαμαρτυρία  προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο Σύλλογος από το πρώτο διάστημα που συγκροτήθηκε σε σώμα επισήμανε πολλά και μεγάλα προβλήματα και με συνεχόμενα αιτήματα του προς την δημοτική αρχή απαίτησε από τους αρμόδιους την επίλυση τους, ενώ καθημερινά προφορικά και γραπτά γινόμαστε δέκτες παραπόνων από τα μέλη μας για άνιση αντιμετώπιση μεταξύ των επαγγελματιών, και για ανύπαρκτες παροχές υπηρεσίας  που βλάπτουν τον τουρισμό και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των επισκεπτών και  των κατοίκων.

Όλα αυτά τα καταγγείλαμε δημόσια  καλώντας άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις να προστατέψουν τους δημότες τους.

Η  διαμαρτυρία μας τέθηκε υπόψην όλων των μελών μας με email  προτού κατατεθεί στον δήμο , τακτική  που ακολουθεί ο σύλλογος για να ενημερωθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και να καταθέσουν απόψεις , διαφωνίες και παρατηρήσεις, αφού η καθημερινή επαφή είναι ανέφικτη ιδιαίτερα μέσα στην τουριστική περίοδο.

Μέχρι και την στιγμή που κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε από τον γραμματέα κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν διαφώνησε.

Στο δημοτικό συμβούλιο σε τοποθέτηση του, το  μέλος μας  Πάνος Ι. Κονιδάρης  διαχώρισε τη θέση του από αυτήν όπως άλλωστε έχει το δικαίωμα να κάνει αμφισβητώντας ταυτόχρονα τα μέλη.

Μετά από αυτό, το συμπέρασμα που κάποιοι ίσως εσκεμμένα έβγαλαν ήταν ότι η ανακοίνωση ήταν πρωτοβουλία του προέδρου εν αγνοία των μελών.

Επειδή έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου , δηλώνουμε ότι η διαμαρτυρία μας  ήταν απόφαση της πλειοψηφίας των μελών  και του προέδρου,  και τα μέλη που μειοψηφούν οφείλουν να τη σεβαστούν και να  καταθέσουν  την διαφωνία τους πρώτα στο σωματείο. Κάτι που δεν συνέβη.

 Απαξίωση; Αδιαφορία; Σκοπιμότητα; Τους λόγους μόνο ο ίδιος ο κ. Κονιδάρης τους γνωρίζει. Αν και δεν μας εκπλήσσει διότι εως τώρα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία  δραστηριότητα του συλλόγου μας και δεν έχει απαντήσει σε κανένα email.

Σεβαστή  απόλυτα και κάθε διαφορετική άποψη . Όταν όμως κατατίθεται εκ των υστέρων και με σκοπό να εκθέσει το Σύλλογο και την λειτουργία του δύσκολα μπορεί να γίνει και κατανοητή .

 Στο δημοτικό Συμβούλιο επίσης  η απάντηση που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο μετά την ανάγνωση της επιστολής μας  ήταν ότι δεν του έχει μεταφέρει ο Δήμαρχος κανένα από τα αιτήματα μας. Δεκτό κύριε αντιδήμαρχε αν και αυτό θα πρέπει να απασχολεί εσάς και την εσωτερική σας λειτουργία, αλλά και το βαθμό συνεργασίας και συνεννόησης σας με τον Δήμαρχο. Αναμένουμε λοιπόν να ενημερωθείτε και να ανταποκριθείτε ανάλογα.

Η απάντηση τώρα του κυρίου Δήμαρχου σε τοποθέτηση του γραμματέα μας, σε καμία περίπτωση δεν μας καλύπτει.

 «Τα έχω όλα υπόψην μου» και «είμαι δίπλα σας». Για να κλείσει λέγοντας « έβαλα και πίλερ» (Μοναδική ενέργεια  την οποία και χαιρετίζουμε,  μετά όμως  από μεγάλη και συνεχή πίεση του Συλλόγου και των επαγγελματιών γενικότερα. Να σας θυμίσουμε όμως ότι  απαιτήσαμε μεγαλύτερο αριθμό πιλερ, ικανά για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των λιμανιών. Προς το Παρόν αναμένουμε.

Δηλώνουμε όμως  την αγανάκτηση μας στην  απαξίωση , την αδιαφορία την ανισότητα και την  προχειρότητα που μέχρι τώρα έχουμε βιώσει σαν Σύλλογος και σαν Μεγανησιώτες.

Και λυπούμαστε που για να πάρουμε έστω και αυτές τις απαντήσεις θα έπρεπε να καταθέσουμε την διαμαρτυρία μας στο δημοτικό συμβούλιο και να προκαλέσουμε τις απαντήσεις σας και την προσοχή σας.

Σκοπός του συλλόγου κύριοι  είναι να διεκδικεί, να προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του , να απαιτεί γι αυτά καλύτερες  συνθήκες εργασίας και να τα  προστατεύει . Έχουμε ξαναδηλώσει ότι λειτουργούμε όπως οφείλουμε πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και δεν θα μας εμποδίσει τίποτα να σταματήσουμε να το πράττουμε.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή  συνεργασία , απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω, κάνοντας  παράλληλα την δική μας προσπάθεια στο βαθμό που μπορούμε και με τα μέσα που διαθέτουμε. Και ως τώρα το έργο μας είναι ορατό. (Διαφήμιση, Φυλλάδια, αιτήματα κ.α)

Ζητάμε να αναλάβει ο καθένας το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί και πράττοντας το καθήκον του να είναι αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια.

Είμαστε  παρόν σε  οποιαδήποτε πρωτοβουλία που στόχο έχει το κοινό συμφέρον και το καλύτερο μέλλον του νησιού και των  κατοίκων του.

Και δεν θα διστάζουμε να καταγγείλουμε  δημόσια, πρακτικές και συνωμοσίες  (εκβιασμούς και  απειλές) ατομικές η πολιτικές , που βλάπτουν, συκοφαντούν  υπονομεύουν και προσβάλουν  τη λειτουργία του Συλλόγου  και τον ίδιο το  Μεγανησιώτη.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος.