Δραματική η κατάσταση σε Νοσοκομείο- Περιφερειακά Ιατρεία. Με έναν γιατρό έχει απομείνει ουσιαστικά το Μεγανήσι…

Μείναμε με έναν γιατρό Αυγουστιάτικα και ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

ΓΙΑΤΡΟΣ-1021x580

Δεν μας έφτανε η πολιτική τόσων ετών που οδήγησε στην πτώχευση του ΕΣΥ και στην επακόλουθη αποψίλωση του από προσωπικό κάθε είδους, ήρθε και το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεθεμελιώσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο. Στον νομό μας είναι πια κοινό μυστικό ότι το Νοσοκομείο υπάρχει μόνο για τα μάτια (ή για ξεμάτιασμα), μιας και δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως υποδομές και είδη πρώτης ανάγκης, τι είδους νοσοκομείο είναι; Μέσα στα χάλια του, και για να μπορεί να βγάζει στοιχειωδώς εφημερίες, οι εκάστοτε διοικητές (ή όσοι γιατροί εκτελούν χρέη διοικητή) αναγκάζονται να αποτραβούν τους αγροτικούς γιατρούς από την περιφέρεια, και το Μεγανήσι (και ο Κάλαμος) δεν αποτέλεσε εξαίρεση (κακώς).

Να μην τα πολυλογούμε, ενώ φάνηκε αρχικά ότι από τους δύο διορισμένους αγροτικούς του νησιού η μία τουλάχιστον θα ερχόταν στο νησί για να βγει ομαλά το καλοκαίρι (μαζί με τον Γενικό Ιατρό), τελικά της όρισαν 9 εφημερίες στο Νοσοκομείο και προσπαθούν να την τραβήξουν και πρωινά (!),  κάνοντας την γιατρό μπαλάκι και μας έρμαια της τύχης μας. Είναι αδύνατον φυσικά να βγει ομαλά ο Αύγουστος στο νησί με έναν μόνο γιατρό κι αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.

Το θέμα ανακίνησε εδώ και καιρό ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης (Π.Κονιδάρης) και ανταποκρίθηκε με κάποιες παραστάσεις και διαμαρτυρίες ο κος Αντιδήμαρχος (Θ.Κονιδάρης) και ο κος Βουλευτής (Θ.Καββαδάς). Πέραν τούτου ουδέν, μιας και τα κυβερνητικά αυτιά δεν ιδρώνουν, ενώ και αυτά του κου Δημάρχου έχουν μάλλον την ίδια ιδιότητα.

Κι έτσι φτάσαμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο (για όχι και τόσο ουσιαστικά θέματα) να ξανασυζητάμε για αυτό που ο Π. Κονιδάρης είχε προειδοποιήσει και είχε τονίσει κατ’ επανάληψη σε πολλές συνεδριάσεις, δηλαδή τον κίνδυνο να χάσουμε τους γιατρούς. Και να που μας συνέβη, μιας και δεν τρέξαμε και δεν διεκδικήσαμε το αυτονόητο τον καιρό που έπρεπε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μάθαμε σε αυτό το συμβούλιο ότι υπάρχει και θέμα στην διακομιδή των ασθενών μιας και δεν υπάρχει άτομο, ούτε για το ασθενοφόρο, ούτε για το σκάφος, σύμφωνα με τον κο Αντιδήμαρχο ο οποίος εκτόξευσε πυκνά βέλη κατά του κου Δημάρχου…

Δεν χρειάζεται να γράψουμε άλλα. Παρακολουθήστε το βίντεο και θα καταλάβετε, όσοι δεν έχετε καταλάβει εδώ και καιρό… Και μολονότι δεν συνηθίζω να τελειώνω όπως αρχίζω, ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

 


Παράλληλα το πολεμάει και ο βουλευτής, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 30 Ιουλίου 2016

Επαφές με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό αλλά και τον υφυπουργό κ. Παύλο Πολάκη είχε ο βουλευτής Λευκάδας, για το θέμα της εξαίρεσης του νοσοκομείου Λευκάδας, με σχετική Υπουργική Απόφαση, από την κατηγορία των  «άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών».

Ο κ. Καββαδάς επισήμανε στους υπουργούς την αδικία που συντελείται για τους πολίτες της Λευκάδας τη στιγμή που ήδη οι παροχές υπηρεσιών δημόσιας υγείας είναι περιορισμένες λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου.

Οι υπουργοί διαβεβαίωσαν τον βουλευτή για την επανένταξη της περιοχής της Λευκάδας στο ευνοϊκό καθεστώς των προβληματικών περιοχών, προκειμένου το νοσοκομείο να μπορέσει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καββαδάς την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Υγείας για το θέμα, μαζί με επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, στην οποία περιγράφεται το μέγεθος του προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την υποστελέχωση του νοσοκομείου.