Πυρκαγιά στη παλιά πόλη της Λευκάδας

Η Λευκάδα «μετράει» για μια ακόμη φορά τις πληγές της

Κατασβέστηκε η φωτιά – Εφτά ολοσχερώς καμμένα σπίτια συν το κτίριο του δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων» ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς

Η Λευκάδα «μετράει» για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγο καιρό και μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Νοέμβρη τις πληγές της.

Εφτά ολοσχερώς καμμένα σπίτια συν το κτίριο του δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων» είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε, από άγνωστη ως ώρας αιτία, σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στην σοφίτα ενός σπιτιού, στην παλιά πόλη της Λευκάδας, πίσω από την πλατεία Μαρκά, στο στενό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, και η οποία μεταδόθηκε γρήγορα σε διπλανά κτίρια.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μετά τις επίπονες προσπάθειες ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αλλά και τις ρίψεις νερού που έκανε προσεκτικά και στοχευμένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Σε αυτό βοήθησε και το «πέσιμο» του αέρα. Ανθρώπινα θύματα αυτή τη φορά, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ούτε και υπήρξαν τραυματισμοί, αφού είχαν εκκενωθεί προληπτικά όλα τα διπλανά κτίρια.

 

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα