Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Λευκάδας

Δημιουργία εικόνας 78

Λευκάδα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

 

1 χρόνος στην ηγεσία, πολλά βήματα μπροστά

Η ελπίδα για τη χώρα στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα

 

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας.

 

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη της ΝΔ, ενώ παράλληλα φέρνει μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό.
Ενδεικτικά στον ένα χρόνο αρχηγίας του κ. Μητσοτάκη:

  • Παρουσιάστηκε το πολιτικό-ιδεολογικό περίγραμμα με την «Συμφωνία Αλήθειας» και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
  • Ασκεί αποτελεσματική αντιπολίτευση και καταθέτει προτάσεις. Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος έχει ήδη παρουσιαστεί στη Δ.Ε.Θ., με τις συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές. Στην «Συμφωνία Αλήθειας» περιλαμβάνονται οι πρώτες 25 θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν ήδη κατατεθεί: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Η πρόταση για το ζήτημα των κόκκινων δανείων («Δεύτερη Ευκαιρία») για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα. Η πρόταση νόμου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  • Παράλληλα αναπτύχθηκαν δράσεις σε όλη την Ελλάδα όπως: «κανένας στο περιθώριο» με στήριξη 400 κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, η «Συμφωνία Αλήθειας» με αγρότες/κτηνοτρόφους.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, πολύ ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που διευρύνεται συνεχώς.
  • Εξυγιαίνεται οικονομικά αφού έχουν μειωθεί κατά 60% τα λειτουργικά κόστη.
  • Σημαντική είναι επίσης η ενεργοποίηση των Γραμματειών έχοντας άμεση επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών.
  • Με τη δημιουργία μητρώου και πολιτικής ακαδημίας στελεχών προχωρά η στελεχιακή προετοιμασία, ανανέωση και κατάρτιση.

 

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την προσπάθειά της για να μπορέσει να βγάλει την χώρα μας από τα αδιέξοδα και να φέρει ξανά την αισιοδοξία.

 

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Λευκάδος