«Τα τάγματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής χτυπούν και την εκπαίδευση…»

dhmotiko-sxoleio-perama

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός» για τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα τάγματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής χτυπούν και την εκπαίδευση

Στο Πέραμα, στο Περιστέρι, στο Βόλο, στη Χίο και τη Λέσβο, στο Ωραιόκαστρο η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιδιώκει τον εμφύλιο των φτωχών. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συντονισμένη, οργανωμένη και καθοδηγούμενη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή σε όλη την Ελλάδα. Τώρα, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν διστάζουν να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς, παιδιά και τους γονείς τους, δηλώνοντας το απύθμενο μίσος τους απέναντι στα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Όργιο τρομοκρατίας, εκφοβισμού και τραμπουκισμού έζησαν προχθές εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό προσπαθούσαν από το πρωί έξω από το σχολείο να σπείρουν τον τρόμο, για να μην φοιτήσουν σ’ αυτό 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Τα έκτροπα επαναλήφθηκαν και χτες Τετάρτη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, που γίνονταν ενημέρωση γονέων σχετικά με το πρόγραμμα φοίτησης προσφυγόπουλων, κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά ο Παύλος Φύσσας!!!

Οι επιθέσεις αυτές γίνονται την ίδια στιγμή που δικάζεται στο Εφετείο η υπόθεση της επίθεσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο και στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το Σεπτέμβρη του 2013 – την ίδια περίοδο που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι – και ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάνστα στα Πετράλωνα.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που θέλουν να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες είναι εχθροί μας, ότι κινδυνεύουμε από αυτούς;

Είναι αυτοί που δολοφόνησαν το Φύσσα, χτύπησαν τους αιγύπτιους εργάτες στο Κερατσίνι και επιτέθηκαν στο συνδικάτο που τα έβαζε με τους πλοιοκτήτες στο Πέραμα. Είναι κράτος και παρακράτος. Είναι το καθεστώς με όλα τα πρόσωπά του!

Ο στόχος είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι φτωχοί του κόσμου. Για να μείνει όρθιο το σύστημα και να συνεχίσει ανενόχλητο τη βίαιη επίθεση του στα εργατικά δικαιώματα, για να λεηλατήσει ανενόχλητο κάθε κοινωνικό αγαθό, για να καταληστέψει κάθε σπιθαμή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, έχει ανάγκη από τον «εσωτερικό εχθρό».

Συνάδελφοι, ο φασισμός ποτέ δε στράφηκε ενάντια σ’ αυτούς που δημιουργούν την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση. Αντίθετα δείχνοντας ως εχθρούς τους φτωχοδιάβολους μετανάστες, όσους έχουν διαφορετική ιδεολογία, διαφορετικό χρώμα, διαφορετική σεξουαλική προτίμηση, διαφορετική νοητική ή σωματική ικανότητα στρέφει τον έναν άνθρωπο ενάντια στον άλλο και τη μία κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη.

Οι ευθύνες όλου του συστημικού τόξου είναι τεράστιες, γιατί με τη στάση του αποθρασύνει τη Χρυσή Αυγή. Μετά την απαράδεκτη πολιτική πρωτοβουλία της κυβερνητικής φιέστας στο Καστελόριζο με τη συμμετοχή βουλευτών της ΧΑ, τη στιγμή που δείχνει ανοχή και έχει μετατρέψει τη δίκη τους σε ατελείωτο σήριαλ με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών, τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της εγκληματικής συμμορίας ξαναβγαίνουν παγανιά στους δρόμους. Η στάση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, όταν απ’ τη μια δείχνουν μηδενική ανοχή απέναντι στο κίνημα και τους αγωνιστές του και απ’ την άλλη ανέχονται τις νέες εφόδους των νεοναζί ακόμη και μέσα στα σχολεία.

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας! Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας. Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα. Η εκπαίδευσή τους πρέπει να γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, στα πρωινά τμήματα, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας. Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τις τελευταίες τραμπούκικες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

Εκδηλώνουμε με κάθε τρόπο την απέχθειά μας προς κάθε προσπάθεια των φασιστοειδών να παρέμβουν ωμά, να παρεισφρήσουν, να ελέγξουν την εκπαίδευση, που με το μισαλλόδοξο λόγο τους, τον υστερικό εθνικισμό τους, το ρατσισμό και την ξενοφοβία τους επιδιώκουν να δηλητηριάσουν κάθε πνεύμα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και παιδαγωγικής ελευθερίας στα σχολεία. Η «Χρυσή Αυγή» έχει επανειλημμένα πάρει θέση κατά της εκπαίδευσης, των αλλοδαπών παιδιών και έχει απειλήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης για τις δημοκρατικές και αντιρατσιστικές πρακτικές του. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο πρωινό σχολείο, για το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρεπή. Είναι υποχρέωσή όλων μας να προστατέψουμε και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του κάθε συνανθρώπου μας ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία».