Πρόσωπα: Σωκράτης Γιανούτσος. Ένας δεκατριάχρονος Μεγανησιώτης πρωταθλητής .

Έχουμε ξαναπεί ότι στο Μεγανήσι υπάρχει πολύ ταλέντο και ξεχωριστές ικανότητες που κληρονομούνται και διοχετεύονται μέσα από το dna των Μεγανησιωτών. Υπάρχει στο αίμα μας και εμφανίζεται σε κάποια από τις γενιές των ανθρώπων του.

Υπάρχουν ταλέντα που είναι κρυμμένα και έχουν μείνει  στους στενούς γεωγραφικούς ορίζοντες του νησιού, καθώς ποτέ ‘ίσως δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να  αξιοποιηθούν, να εξελιχθούν και να αναδειχθούν.

Υπάρχουν και άλλα που με τις κατάλληλες συνθήκες, βγήκαν στην επιφάνεια και με δουλειά και πείσμα αναπτύχθηκαν και ξεχώρισαν και απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις, κι έκαναν και μας να καμαρώνουμε που έχουμε τις ίδιες ρίζες.

Πολλές φορές μιλάμε για παιδιά κι εκεί είναι ακόμα πιο σημαντικό να προβάλουμε αυτά τα παιδιά που είναι κομμάτι μας, που ζούνε και μεγαλώνουν μαζί μας, που κάνουν παρέα με τα δικά μας παιδιά και που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τους συνομηλίκους τους. Και ο χώρος του αθλητισμού είναι ένας δύσκολος χώρος που σου δίνει παράλληλα και πολλά. Κι εδώ οι διακρίσεις γίνονται σημαντικότερες, γιατί απαιτούν επιμονή, πίστη, σκληρή προπόνηση και πολύ δουλειά, αλλά και ξεχωριστές ικανότητες. Κι αυτά τα μικρά ταλέντα πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται.

Ένα παιδί από αυτά είναι ο Σωκράτης Γιανούτσος,. Πρωταθλητής Ελλάδας στο Πινγκ-πονγκ στο ατομικό στην κατηγορία Παμπαίδων 2015-2016.

IMG_20160418_153139

Μεγανησιώτης από την πλευρά του πατέρα του,γιος του  Σαράντη Γιανούτσου από το Βαθύ, μόνιμος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού  στο επάγγελμα, και της Σοφίας.

Ο Σωκράτης στα 13 του  έχει  τόσες πολλές διακρίσεις στο άθλημα που εντυπωσιάζει για το νεαρό της ηλικίας του

Οι βασικότερες διακρίσεις του  εκτός από πρωταθλητής Ελλάδας στο ατομικό στην κατηγορία Παμπαίδων 2015-2016 , είναι:
Χρυσό μετάλλιο στον τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Ελλάδας στην κατηγορία Παμπαίδων 2015-2016
Αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων 2015-2016
Χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων 2015-2016
Χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Ελλάδας στην κατηγορία Παμπαίδων 2014-2015
Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων 2014-2015.
Οχτώ (8) χρυσά μετάλλια, οχτώ (8) αργυρά και τρία (3) χάλκινα μετάλλια σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών σε όλη την Ελλάδα.
Φέτος αν και παίζει πρώτη χρονιά στην κατηγορία των παίδων έχει πολλές σημαντικές διακρίσεις κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στα Χανιά και κατακτώντας θέσεις από 5-10 σε όλα τα αναπτυξιακά που έχει συμμετάσχει.
ΠΑΙΔΩΝ 2016
Τέλος έχει συμμετάσχει έως σήμερα  σε τρία (3) open του εξωτερικού : Σουηδία (2014) και 2 φορές Ουγγαρία (2015 & 2016) και έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
stockholm

Ο Σωκράτης  πάει Α΄Γυμνασίου. Με το πινγκ-πονγκ ασχολείται  7 χρόνια….από το 2010 και ξεκίνησε αρχικά μετά από την ώθηση της μητέρας του να τον μυήσει σε κάποιο άθλημα, αφού πρώτα είχε απορρίψει την κολύμβηση.
Δίπλα στο σπίτι του υπάρχει το Ε Δημοτικό Διαμέρισμα Πειραιά που σε κάποια αίθουσα του υπήρχε ο σύλλογος ΑΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και εκεί έπαιζαν πινγκ- πονγκ…

Αυτό ήταν. Ο μικρός λάτρεψε το άθλημα και το έκανε μέρος της ζωής του με πολύ μεγάλη επιτυχία . Φαίνεται όμως ότι η επιλογή του αυτή δεν ήταν τυχαία αφού κι ο πατέρας του είχε ασχοληθεί για πολλά χρόνια παίζοντας σε ομάδες.

Σήμερα ο Σωκράτης ανήκει στον Ολυμπιακό και φέτος έχει δοθεί με υποσχετική ενός έτους στο ΓΑΟΠ (Γυμναστικός  Αθλητικός Όμιλος Πειραιά) για να αγωνιστεί σε μικρότερη κατηγορία και να αποκτήσει εμπειρίες…

ΣΩΚ_1  ΣΩΚ_2        ΣΩΚ_3

ΣΩΚ_4

Εμείς απλά να συγχαρούμε τον μικρό και να ευχηθούμε πάντα επιτυχίες και  νίκες. Να αγωνίζεται με επιμονή, ήθος και ευγένεια και να μας κάνει όλους ακόμα πιο περήφανους.

Μπράβο Σωκράτη!