3ο ΔΣ: Ερωτηματικά από τον Αντιδήμαρχο- Ομόφωνα η μελέτη για το νερό.

synedriasewn1 1600x1200

Το βασικό θέμα του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου ήταν η ψήφιση της επικαιροποίησης της μελέτης για το εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και προσπάθεια ένταξής της στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ι.Ν., καθώς και η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λευκάδας, που θα είναι η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή (ο δήμος μας δεν έχει την τεχνική επάρκεια). Η Αντιπολίτευση υπερψήφισε τα σχετικά θέματα αφού όπως είπε ο επικεφαλής της αυτή ήταν μια από τις πολλές μελέτες που άφησε παρακαταθήκη η πρώην δημοτική αρχή. Μάλιστα αναφέρθηκε δηκτικά και στους προεκλογικούς χαρακτηρισμούς των μελετών από τον νυν δήμαρχο ως «ασκήσεις επί χάρτου». «Να λοιπόν που δεν ήταν όλα αυτά …ασκήσεις επί χάρτου, αλλά σημαντικά εργαλεία. Σου έυχομαι να αφήσεις στο τέλος πίσω σου όσα αφήσαμε κι εμείς σε σένα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το θέμα αυτό της ύδρευσης άνοιξε στο συμβούλιο και μια κουβέντα για την δικιά μας γεώτρηση στο Κολώνι και τις προοπτικές της και εξηγήθηκαν πολλά πράγματα, που παραδόξως αρκετοί, ακόμα και σύμβουλοι, αγνοούσαν, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Όμω το συμβούλιο είχε ενδιαφέρον (όπως πάντα) και προ ημερήσιας διάταξης. Ετέθησαν ερωτήσεις από τον δ.σ. Δάγλα Αντρέα που διαφωνούσε με την στείρωση των ζώων, από την Αντιπολίτευση για τον άμμο στα Σπήλια και το λεωφορείο που συνεχίζει ακόμα και τώρα να είναι στο συνεργείο και κανείς δεν γνωρίζει από τι ακριβώς πάσχει και πότε θα φτιαχτεί. Επίσης γιατί ο δήμος μας δεν αξιοποιεί κάποια από τα προγράμματα του «Δίαυλου» μιας και πληρώνει.

Την μεγαλύτερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου κου Θ.Κονιδάρη προ ημερήσιας, όπου ενημέρωσε για προκαταρκτική ανάκριση  του Εισαγγελέα για τον σκουπιδότοπο. Δραττόμενος από αυτό, στην ουσία κατήγγειλε ότι μετά την αυτοψία που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες εκεί τον Απρίλη του 2016, εστάλησαν αναφορές και υπηρεσιακά έγγραφα που τον αφορούσαν και που δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του! Μάλιστα κάποια από αυτά απαντήθηκαν ερήμην του!

Ο έτερος Κονιδάρης, της Αντιπολίτευσης δήλωσε ότι αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή και μπαίνουν για μια ακόμα φορά σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου. Ο κος δήμαρχος δεν συμμετείχε καν σε αυτή την συζήτηση («κακώς άνοιξε το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος» είπε)  γιατί ήταν πολύ άρρωστος όπως δήλωσε και επιφυλάχτηκε να απαντήσει σε προσεχή συμβούλια. Το ίδιο έπραξε και με τα υπόλοιπα ερωτήματα που του έγιναν, τα οποία δεν βρήκαν απαντήσεις.

Ακολούθως είδαμε και διαμαρτυρία δημότισσας στην οποία ο Δήμος χρωστάει λεφτά για καθαρισμούς πολύν καιρό. Ο κος δήμαρχος δεν θέλησε να εξηγήσει στην έντονα διαμαρτυρόμενη γυναίκα (και σε όλους του παρευρισκόμενους), αρκέστηκε μόνο να πει «θα σε πληρώσω από την τσέπη μου»!

Δείτε το συμβούλιο ακολούθως και βγάλτε και τα δικά σας συμπεράσματα: