Δήλωση δημ. παρ. «Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον»

50193_112911555434725_3584_n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ

ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Η παράταξη μας χθες Παρασκευή 10 Μαρτίου αποχώρησε ομαδόν από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο λόγος της αποχώρησης μας ήταν η -για πολλοστή φορά- απρόκλητη προσωπική επίθεση του δημάρχου κου Δάγλα προς μέλη της θεσμικής Αντιπολίτευσης που εκείνη την στιγμή είχαν τον λόγο, αλλά και η εν γένει απαξιωτική συμπεριφορά του στο εν λόγω συμβούλιο, με απειλές, ανυποστήρικτες αιχμές και ειρωνικά σχόλια.

Η συμπεριφορά βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται, αλλά αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο και σε όλα τα συλλογικά όργανα στα οποία ο κύριος Δήμαρχος συμμετέχει, προς δημοτικούς συμβούλους και ενίοτε και δημότες. Φαίνεται ότι ο κύριος Δάγλας, δυστυχώς και με την ανοχή των συμβούλων της συμπολίτευσης, προκρίνει δικές του αντιδημοκρατικές πρακτικές, σχεδόν από την αρχή της θητείας του, πασχίζοντας να κρύψει την ανεπάρκειά του.

Καταγγέλλουμε για μία ακόμα φορά την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά που δεν έχει καμία σχέση με πολιτικό πολιτισμό (ή και οποιονδήποτε άλλο πολιτισμό!) και υποβαθμίζει έτι περαιτέρω την θεσμική λειτουργία των αποφασιστικών οργάνων του Δήμου μας, την ηθική υπόσταση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας του Μεγανησίου.

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι στο εξής, σε ανάλογες συμπεριφορές, θα υπάρξουν ανάλογες και σφοδρότερες αντιδράσεις από την πλευρά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τόσο τους θεσμούς όσο και την αξιοπρέπειά μας.

Δημοτική παράταξη

«Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον»