Συμμετοχή του Σ.Ε.Μ. στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο.

Στην έκθεση ο Σ.Ε.Μεγανησίου συμμετείχε με έντυπο υλικό και ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στην προώθηση και παρουσίαση του.

Για πρώτη φορά το Μεγανήσι συμμετέχει  σε αυτή την παγκόσμια διοργάνωση. Σκοπός του Συλλόγου είναι η συμμετοχή μας σε όλες τις εκθέσεις που θα  προβάλουν τον τόπο μας και θα  κάνουν το Μεγανήσι προορισμό.

Ακολουθεί η έκθεση τουρισμού στην Νάπολη.

Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το λευκαδίτικο site aromalefkadas.gr

Η διεθνής έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία. Άνοιξε τις πύλες της, στις 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου. Απλώνεται σε μια έκταση 160 χιλιάδων τ.μ.. Παίρνουν μέρος 187 χώρες σε 2500 περίπτερα και υπάρχουν 11.000 παρουσιαστές. Είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου.

Παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους.

Για λογαριασμό της Λευκάδας τα τελευταία 18 χρόνια παρουσιαστής είναι ένας αθόρυβος Λευκαδίτης, ο Απόστολος Θεοχάρης. Ζει στην Γερμανία από το 1969 και είναι συνταξιούχος τώρα πια. Γνωρίζαμε τον κ. Θεοχάρη πολλά χρόνια, δεν γνωρίζαμε όμως αυτή του την ιδιότητα και δραστηριότητα κάθε τέτοια εποχή, την οποία κάνει με πολύ αγάπη και διάθεση προσφοράς.

Από σήμερα ο κ Θεοχάρης έχει κοντά του ένα πολύ δικό μας παιδί τον Νίκο Βερύκιο. Ο δραστήριος Νίκος βρέθηκε στο Βερολίνο για την έκθεση, ως εκπρόσωπος τουριστικών καταλυμάτων. Αυτός έγινε αφορμή να πληροφορηθούμε αυτή την δραστηριότητα του κ. Θεοχάρη. Είναι θείος του Νίκου ο οποίος έχει από πρώτο χέρι πληροφόρηση, ξενάγηση και ενημέρωση.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Δυο μέρες είναι ανοικτή για επιχειρηματίες και δυο για το κοινό. Αναμένεται να την επισκεφτούν περισσότεροι από 180.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Οι πρώτες ενδείξεις για τη χώρα μας είναι υπεραισιόδοξες. Προβλέπεται να συναγωνιστεί σε προσέλευση Γερμανών τουριστών ακόμα και την Ισπανία. Σύμφωνα με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν η Ελλάδα ανέβηκε στην τρίτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Γερμανούς.

Η παρουσία της Λευκάδας στην έκθεση που φέτος είναι μαζί με το Μεγανήσι, είναι ενταγμένη στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων. Για τον ίδιο λόγο βρίσκεται στο Βερολίνο ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος.

Η συνεργασία του Απόστολου Θεοχάρη με το Ελληνικό περίπτερο ξεκίνησε το 1999 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η εθελοντική προσφορά του είναι σημαντικός παράγων στην επιτυχία της παρουσίασης του νησιού μας στην έκθεση. Δεν είναι μόνο το θέμα της γλώσσας που ξεπερνιέται με την παρουσία του αλλά ότι γνωρίζει καλά και τις δυο πατρίδες του.

 

Τώρα ο Νίκος Βερύκιος… Είναι να το χαίρεσαι αυτό το παιδί. Δεν ησυχάζει στιγμή, είναι αεικίνητος, με μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων.

Αυτές τις μέρες στην έκθεση του Βερολίνου βρίσκονται επίσης αρκετοί επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες από την Λευκάδα.

Πηγή:http://www.meganisitravel.gr