Δελτία τύπου Συλλόγου Επαγγελματιών

EESDM-565x350

Λόγω έλλειψης απαρτίας η γενική συνέλευση του συλλόγου  δεν πραγματοποιήθηκε.

Για την επανάληψη της συνεδρίασης σας καλούμε την Τρίτη 18 Απριλίου και ώρα  7 μ.μ. στην αίθουσα πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Σ.Ε. Μ. σε συνεργασία με την ΚΟΙ.Δ.Ε.Μ του δήμου Μεγανησίου καταθέτει ψήφισμα διαμαρτυρίας και συγκεντρώνει υπογραφές με σκοπό την απαίτηση από τους αρμόδιους φορείς για  την επιστροφή των αγροτικών γιατρών στο Μεγανήσι και καλούμε όλους τους απανταχού Μεγανησιώτες αλλά και όσους αγαπούν το Μεγανήσι καθώς και όλους τους φορείς του νησιού να συνυπογράψουν το ψήφισμα και να στηρίξουν κάθε περαιτέρω ε ενέργεια μας.

Μπορείτε να δηλώσετε την στήριξη σας και ηλεκτρονικά στο e-mail του συλλόγου μας με το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό ταυτότητας προκειμένου να συνυπολογιστούν στους υπογράφονυες.

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Αξιότιμοι Κύριοι

Το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγανησίου , με την αδιαφορία και την ολιγωρία των αρμοδίων κρατικών λειτουργών και  υπηρεσιών που εφαρμόζουν  μια πολιτική υποβάθμισης και αποδυνάμωσης της Ελληνικής Υπαίθρου και των Μικρών Νησιών, παραμένει μέχρι σήμερα  στελεχωμένο με έναν ιατρό και χωρίς τις υπηρεσίες των δύο αγροτικών του ιατρών που προκλητικά εδώ και αρκετούς μήνες  αποσπάστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας .

Ο μοναδικός ιατρός που υπάρχει στο νησί μας αυτή τη στιγμή καλείται να αντιμετωπίσει ολομόναχος όλα τα περιστατικά, τα περισσότερα εκ των οποίων σοβαρά. Αυτό φυσικά του αφαιρεί το δικαίωμα να απουσιάσει έστω και μία ημέρα, ακόμα και για λόγους υγείας του ίδιου, και το δικαίωμα να ξεκουραστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μεγανησίου διαμαρτύρεται ανταποκρινόμενο στην επικινδυνότητα της κατάστασης και  στην έντονη απογοήτευση, οργή  και δυσαρέσκεια των επωφελούμενων του Προγράμματος του <<ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>>  αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού μας και  ζητά την άμεση επιστροφή των αγροτικών ιατρών, που βάσει ΦΕΚ του ανήκουν, και την επαρκή στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κατωμερίου τονίζοντας σας:

1.Την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής  θέσης του χαρακτηρισμένου ως μικρού νησιωτικού Δήμου Μεγανησίου ο οποίος διαθέτει τρείς οικισμούς και βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων (4) και πλέον μιλίων και κατόπιν δεκαεφτά (17) χιλιομέτρων από το Γενικό Νοσοκομείο  Λευκάδας

2.Την έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

3.Την ηλικιακή σύνθεση του νησιού μας όπου εδώ και χρόνια ο ένας και μοναδικός ιατρός του νησιού καλείται να αντιμετωπίσει μόνος του περιστατικά το χειμώνα ενός, ως επί το πλείστον, γηριατρικού πληθυσμού. Κατά τους δε θερινούς μήνες οι δημότες και οι επισκέπτες στο νησί  ξεπερνούν τις 8.000 υπερπολλαπλασιάζοντας έτσι τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας. Επιπλέον, η έλλειψη ιατρών επιφέρει και πλήγμα στον  τουρισμό  που είναι  και η βασική πηγή εσόδων του νησιού μας.

4.Τον Ν. 4238/2014 σύμφωνα με τον οποίο  οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρέχονται ισότιμα στους πολίτες  προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία τους   και την κοινωνική ευημερία…

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τη διαμορφωμένη, έως σήμερα, κατάσταση εξαιτίας της αδιαφορίας και ολιγωρίας όλων των αρμοδίων κρατικών λειτουργών.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των αγροτικών μας ιατρών που παρανόμως αποσπάστηκαν και απασχολούνται μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Διεκδικούμε  ίση μεταχείριση σαν  φορολογούμενοι πολίτες του Ελληνικού Κράτους.

Και τέλος καλούμε όλους τους φορείς του νησιού μας και τους απανταχού Μεγανησιώτες να ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τις δικές μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το αναφαίρετο δικαίωμα μας: η Υγεία και η ασφάλεια της Ζωής   των παιδιών και των γονιών μας.

TO. Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΙΔΕΜ