ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤO ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΙΝΕΖΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Δημιουργία εικόνας123456

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤO ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΙΝΕΖΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

 

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, δέχεται στο γραφείο του επισκέπτες από τη μακρινή Κίνα. Οι στενές επαφές της Λευκάδας με την Κίνα, η αδερφοποίηση με την πόλη Zhoushan, η παρουσία του Δήμου στη Διεθνή Διάσκεψη και την Έκθεση Νησιωτικού Τουρισμού το 2016 και γενικότερα οι ενέργειες του Δήμου προς την κατεύθυνση προβολής της Λευκάδας στην Κίνα αποδίδουν καρπούς, καθώς φαίνεται, και στον τουριστικό και στον επενδυτικό τομέα.

Την Πρωτομαγιά το πρωί το γραφείο του Δημάρχου γέμισε από Κινέζους εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας, η οποία προσανατολίζεται να δραστηριοποιηθεί στη Λευκάδα.

Η υποδοχή των Κινέζων επισκεπτών από τον Δήμαρχο, όσο και τον αντιδήμαρχο, κ. Αθανάσιο Περδικάρη και τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, κ. Σπύρο Αρβανίτη, η ενημέρωσή τους για τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή μας, τα οποία αναβαθμίζουν, βελτιώνουν τις συνθήκες πρόσβασης, διαμονής και επιχειρηματικότητας, θέτουν τη Λευκάδα στις σοβαρές υποψηφιότητες δραστηριοποίησης εταιριών  κινέζικων συμφερόντων στον τόπο μας.

Οι ερωτήσεις των Κινέζων επενδυτών και ο διάλογος που αναπτύχθηκε κινήθηκε στα πλαίσια της πληρέστερης γνωριμίας τους με τη Λευκάδα, και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την κάνουν να υπερέχει έναντι άλλων περιοχών και να είναι φιλικά προσκείμενη στην προσέλκυση επενδυτών. 

Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα, μια άλλη εταιρία κινέζικων συμφερόντων είχε επισκεφτεί τον Δήμαρχο για τον ίδιο λόγο.

Επιπλέον, χθες το απόγευμα η παραλία του Άη Γιάννη φιλοξένησε ζευγάρι Κινέζων νεόνυμφων για φωτογράφιση, γεγονός που τοποθετεί, πλέον, τη Λευκάδα στις διεθνείς προτιμήσεις στον τομέα των γαμήλιων προορισμών.

 

                                                                                 Λευκάδα, 02/05/2017

Δημιουργία εικόνας2345