«Το αγόρι με τη βαλίτσα»…Απλά μπράβο!

 

 

 

 

 

Μια σπουδαία θεατρική παράσταση έδωσαν οι μαθήτριες του γυμνασίου-λυκείου μας την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου.

Τα κορίτσια μας  άφησαν άφωνους με τις εκπληκτικές ερμηνείες τους αλλά και τις φωνητικές τους ικανότητες  στο θεατρικό έργο «Το αγόρι με την βαλίτσα » του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κέιν.

Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού  του Ναζ ,που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του για μια καλύτερη ζωή και παρουσιάζει τις τεράστιες δυσκολίες ,  την  εκμετάλλευση και τον  ρατσισμό που αντιμετωπίζει ως που να φτάσει στον προορισμό που είχε ονειρευτεί…

Ένα έργο πάντα επίκαιρο συγκινητικό και με πολλά μηνύματα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους,  με απαιτήσεις σκηνοθετικά και ερμηνευτικά που τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω .

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Θέατρον παίγνιον» του σχολ. έτους 2016-17 και υλοποιήθηκε με την συνδρομή του πολιτιστικού κέντρου  Μεγανησίου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες  ήταν η κυρία Ζωή Δημοπούλου και η κυρία Ψύλλα Μαρία ενώ τα παιδιά καθοδήγησε σκηνοθετικά η κυρία Κατοπώδη Λουκία.

Μια πραγματικά σπουδαία δουλειά που  απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν όλοι όσοι παρακολούθησαν και τις δύο παραστάσεις στην κατάμεστη  αίθουσα ανταμείβοντας έτσι τις προσπάθειες και τον κόπο των παιδιών και των καθηγητών τους.

Να σημειώσουμε ότι την παράσταση παρακολούθησαν και πολλοί Λευκαδίτες και τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις θα πρέπει να στηρίζονται να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται από όλους. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά του Μεγανησίου όπου δεν έχουν και πολλές  ευκαιρίες να ασχοληθούν με κάτι τόσο δημιουργικό όσο το θέατρο και η μουσική .

Μπράβο σε όλους τους καθηγητές που στήριξαν την παράσταση. Μπράβο για την πολύ καλή σκηνοθεσία και τέλος πολλά μπράβο στα παιδιά  που μας εξέπληξαν ευχάριστα, μας έκαναν περήφανους και μας…συγκίνησαν μεταδίδοντας μας ακριβώς το συναίσθημα   όπως ήθελε ο συγγραφέας.

Έπαιξαν αλφαβητικά:

Αυγερινού Γιωργία (βοσκός-έμπορας)

Βραγγαλά Χριστίνα(Μητέρα-γριά)

Δάγλα Νεφέλη( Κρίσια)

Κονιδάρη Μαρία (Ναζ)

Μακρυγεώργου Νίκη (Πατέρας, γέρος)

Μάντζαρη Μαρίζα (Στρατιώτης, αδερφός)

Πολίτη Μαριέττα  (Λαθρέμπορος, άνθρωπος στο λιμάνι)

Σκλαβενίτη Ζωή (Οδηγός λεωφορείου, θείος)

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθετική επιμέλεια Κατοπώδη Λουκία

Επιλογή τραγουδιών Ψύλλα Μαρία

Μουσική διδασκαλία Γκόντζου Λουκία

Δημιουργία αφίσας Γιωτάκη Ίριδα

Για τις απαιτήσεις της παράστασης συνεργάστηκαν :

Αργύρη Μαυρέττα

Ζαβιτσάνος Ευστάθιος

Ζαβιτσάνος Νίκος

Δημοπούλου Ζωή

Μπακάλη Ευαγγελία

Σφέτσας Μάρκος

Ψύλλα Μαρία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Φωτογραφίες : Νίκος Ζαβιτσάνος-Μικρώνης Ξενοφών

Το Μ.Τ. θα παρουσιάσει ολόκληρη την παράσταση  όταν είναι  έτοιμο το βίντεο.