Νέα διάκριση για τον Παναγιώτη στο καλλιτεχνικό σκάκι!

DSCN0697

  Με την πολλή καλή έβδομη θέση στο Open ατομικό τουρνουά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων επέστρεψε ο Παναγιώτης Κονιδάρης από την Ρίγα της Λετονίας, όπου διεξήχθησαν το προηγούμενο τετραήμερο οι σχετικοί αγώνες. Με εξαιρετική εμφάνιση συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο δύσκολο σετ 12 προβλημάτων του διαγωνισμού (κάθε πρόβλημα παίρνει 5 βαθμούς για την πλήρη λύση του) και κατατάχθηκε ανάμεσα στους καλύτερους ευρωπαίους λύτες-σκακιστές. Με αυτό το αποτέλεσμα πέτυχε την πρώτη του νόρμα για τον διεθνή τίτλο του FIDE Master (απαιτούνται 2 τέτοιες για τον τίτλο).

DSCN0666

Σημαντική διάκριση για τα ελληνικά χρώματα και η πέμπτη θέση του φετινού πρωταθλητή Ελλάδας Νίκου Σιδηρόπουλου στον ίδιο διαγωνισμό με 37 β.. Νικητής ήταν ο Σέρβος GM Μπ.Βούτσκοβιτς (43 β.) και δεύτερος ο επίσης γκρανμέτρ (GM) και 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πολωνός Κ.Πιορούν (40).

Στο ομαδικό πρωτάθλημα που ακολούθησε η τετραμελής Εθνική μας ομάδα με τον Παναγιώτη στην σύνθεσή της να εξακολουθεί τις καλές εμφανίσεις, κατετάγη τελικά 12η.

  Να του ευχηθούμε και πάλι «εις ανώτερα» μιας και (στο σκάκι τουλάχιστον) οι ευχές μας πιάνουν τόπο!

Υπόλοιπα αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες στο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ΕΔΩ