Για τα ανεπιτήρητα ζώα στο Μεγανήσι

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα που από ότι φαίνεται όχι μόνο χρονίζει αλλά και παραμένει άλυτο με τους κατοίκους του Σπαρτοχωρίου στο Μεγανήσι να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη σαν ύστατη λύση για να βρουν το δίκιο τους.
Μόνο που αυτή τη φορά πολλοί από αυτούς,( 13 άτομα μεταξύ των οποίων και υπερήλικες) βρέθηκαν κατηγορούμενοι για ψευδορκία από τον μοναδικό ιδιοκτήτη στο νησί, των συγκεκριμένων ζώων.
Η δίκη της περασμένης Τρίτης αναβλήθηκε κι έτσι οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι θα ξαναπροσέλθουν στο δικαστήριο τον επόμενο Μάρτη, δηλαδή 10 ολόκληρους μήνες μετά.

Έως τότε θα παραμένουν “κατηγορούμενοι” την ώρα που οι περιουσίες τους καταπατούνται και καταστρέφονται και οι ίδιοι απειλούνται και εκφοβίζονται καθημερινά και ασταμάτητα από τον ιδιοκτήτη .
Για πάνω από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει αλλά και εντείνεται , αφού τα ζώα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα κυκλοφορώντας ελεύθερα και μέσα στον οικισμό. Στους δρόμους στην παιδική χαρά στις αυλές των σπιτιών θα βρεις καθημερινά τα «ίχνη» τους.
Δήμος, αστυνομία και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα ή πολλές φορές αδιαφορούν .
Απελπισμένοι οι κάτοικοι καταφεύγουν κάθε τόσο σε μηνύσεις που συνήθως …δεν έχουν καλή τύχη…
Αντίθετα η μήνυση του ιδιοκτήτη προσδιορίστηκε για να δικαστεί αλλά δυστυχώς λόγω  πέρας ωραρίου της γραμματέως του δικαστηρίου δεν δόθηκε τέλος στην περιπέτεια των κατοίκων παραμένοντας κατηγορούμενοι με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη των ζώων να χειροτερεύει με διαρκείς απειλές πιστεύοντας ότι έχει “το ατιμώρητο»…

Πηγή: Lefkada Press