Ο δημοτικός σύμβουλος Μεγανησίου Θανάσης Κονιδάρης στον Prisma 91,6

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Μεγανησίου Θανάσης Κονιδάρης, μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, εξήγησε τον λόγο που δημόσια εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση στο Μεγανήσι, εκφράζοντας το παράπονο του στον Δήμαρχο Μεγανησίου Παύλο Δάγλα, ότι από την στιγμή που έπαψε να είναι αντιδήμαρχος δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους.
Ο ίδιος αρχικά διευκρίνισε ότι η επιστολή είναι μια κραυγή αγωνίας που κατ επανάληψη έχει εκφράσει και στον δήμαρχο από την αρχή της θητείας τους.
Το γεγονός ότι δημοσιοποιεί τις σκέψεις του που ξέρει τόσο ο δήμαρχος όσο και η τοπική κοινωνία δεν σημαίνει ότι μπαίνει στην αντιπολίτευση, όπως κάποιοι κακοπροαίρετα θέλουν να τον βάλουν.
Με αυτή την επιστολή ανέφερε ότι θέλει να ταρακουνήσει τον Δήμαρχο Παύλο Δάγλα, έτσι ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στην πορεία τους, επειδή είναι φανατικός οπαδός της διαφάνειας, συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο ερώτημα αν η επιστολή την δεδομένη χρονική στιγμή η επιστολή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον κ. Δάγλα, είπε ότι το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει πρόθεση να δώσει συνέντευξη τύπου το αγνοούσε, καθώς και μια άλλη σειρά ζητημάτων, οι σκέψεις του δημάρχου, που κανονικά θα έπρεπε να τις γνωρίζει όσο ήταν αντιδήμαρχος.
Επίσης είπε ότι από την δημοκρατία και την διαφάνεια δεν έχει να φοβηθεί κανείς, ακόμα περισσότερο ο δήμαρχος, καθώς δεν θα πρέπει κάθε κριτική σε κάθε δημόσιο πρόσωπο, ακόμα και από τους δικούς του ανθρώπους, να εκλαμβάνεται ως κακοπροαίρετη και όχι ως καλοπροαίρετη.
Εγώ με την επιστολή μου δεν έγινα αντάρτης, είπε, καθώς αυτά που λέει τώρα τα λέει από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν, καθώς ο συνδυασμός τους από την πρώτη μέρα ήταν πλουραλιστικός, ανεκτικός στις διαφορετικές απόψεις.
Στην πορεία έχουν ανακύψει προβλήματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτή την στιγμή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχουν τρεις ανεξάρτητοι από την δημοτική μας ομάδα, χωρίς να κάνουν αυτή την κριτική που κάνει ο ίδιος παραμένοντας στην δημοτική ομάδα.
Δεν επιλέγω τον δρόμο της ρήξης, αλλά της προειδοποίησης, ακόμα και αν προκαλούμαι από ανεύθυνα και ανώνυμα σχόλια.
Η σημαία της παράταξης μας ήταν η διαφάνεια και η πάταξη του ενός ανδρός αρχή, με αυτή την σημαία πήγαμε στις εκλογές και σε μεγάλο βαθμό με αυτή τις κερδίσαμε, γιατί υπήρχε μια προηγούμενη διοίκηση την οποία ο λαός του Μεγανησίου απέρριψε και προσδοκούσε από εμάς να διοικήσουμε πιο συλλογικά.
Στην πορεία αυτό δεν συνέβη με τον ίδιο να χτυπά τα καμπανάκια στον δήμαρχο, λέγοντας του ότι πρέπει να ρωτάει τους συμβούλους και την ομάδα, να συζητάμε και να μην παίρνονται εν θερμό αποφάσεις και να ανακοινώνονται στο δημοτικό συμβούλιο, περιμένοντας να σηκώσουμε τα χέρια μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι από τον λαό, δεν είναι γλάστρες, πιστεύοντας ότι ο δήμαρχος έχει το αλάθητο του Πάπα.
Δεν αποδέχομαι το αλάθητο κανενός και μάλιστα ενός δημάρχου που δεν έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, συμπληρώνοντας ότι δεν το λέει αυτό με διάθεση να τον αδικήσει, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Ο ίδιος αναφέρεται σε μια σειρά καυτών ζητημάτων που έχουν κολλήσει στον δήμο, λέγοντας ότι πολλά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του τόπου.
Επίσης είπε ότι το πολιτικό παράπονο που έχει είναι ότι από την στιγμή που αντικαταστάθηκε από αντιδήμαρχος, δεν του έχει τηλεφωνήσει ούτε μια φορά, όχι για να τον ρωτήσει,-αφού τα ξέρει όλα-, αλλά για να με ενημερώσει για συγκεκριμένα ζητήματα.
Αν μια δημοτική αρχή είναι μόνο ο δήμαρχος τότε δεν χρειάζονται τα δημοτικά συμβούλια, να εκλέγεται μόνο ο δήμαρχος και να διοικεί με τους υπαλλήλους.
Τέλος είπε ότι αναφορά δίνει στην συνείδηση του και στους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν.

Πηγή: LefkadaToday