Με εντολή Κουντουρά σφράγιση ξενοδοχείου 4 αστέρων στο Μεγανήσι

κατάλογος9

Με εντολή της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά θα σφραγισθεί το ξενοδοχείο 4 αστέρων ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΡΕΣΟΡΤ στη περιοχή Λεσα Σπαρτοχωρίου του Δήμου Μεγανησίου, επειδή δεν έχει καταθέσει πιστοποιητικό πυρασφάλειας στην Π.Υ.Τ Ιονίων Νήσων εντός της προθεσμίας, που του έχει τεθεί, παρά την έγγραφη προειδοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό πυρασφάλειας αποτελεί βασικό στοιχείο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Το ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Δ. ΣΙΜΟΣ & Φ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ξ.Τ.Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η σφράγιση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 28 Ιουλίου από τα μέλη αρμόδιας επιτροπής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων του υπουργείου Τουρισμού.

Η σφράγιση θα υλοποιηθεί με ανάρτηση στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου της απόφασης σφράγισης, καθώς και με περιτύλιξη αλυσίδας με λουκέτο. Κατά των πράξεων επιβολής κυρώσεων χωρεί η προσφυγή της παρ.16 του άρθρου 7 του Ν.4276/2014.

(Πηγή:www.tornosnews.gr )

Η εν λόγω απόφαση έχει ανέβει και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Τουρισμού, όπως διαπιστώσαμε, δείτε ΕΔΩ.

Ασφαλώς αυτό, αν τελικά επισυμβεί θα αποτελέσει ένα πλήγμα στον τουρισμό του νησιού μας. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι μια προσωρινή απόφαση και το ζήτημα να διευθετηθεί τάχιστα.