2018. Αντί για κούφιες ευχές, αφορισμούς και κατάρες ας ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις και ας μετακινηθούμε από την αδράνεια του αρρωστημένου

Γράφει ο Γιάννης Ζαβιτσάνος

Καλή χρονιά φίλες και φίλοι συντοπίτες. Καλή χρονιά σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας. Χρόνια πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση,συνδικάτα,δημοτικές και πολιτικές παρατάξεις και πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Για τους συνανθρώπους μας αυτούς των κοινωνικών και εκκλησιαστικών συσσιτίων, αυτούς που τις κρύες νύχτες του χειμώνα φιλοξενούνται στα πεζοδρόμια και τα παγκάκια και όλους όσους απλώνουν ταπεινά και με απελπισία το χέρι της επαιτείας δεν έχω να πω κάτι……. δεν μπορώ να πω κάτι !!!!! Δεν θέλω τούτες τις γιορτινές τις δύσκολες και περίεργες μέρες !!!!!!! Ο λόγος σε όλους όσους μας οδήγησαν μέχρις εδώ, ό λόγος σε όλους όσους μιλούν για τον συνάνθρωπο και ευαγγελίζονται υποκριτικά την κοινωνική δικαιοσύνη !!!!!!!!!!!!!!!!

Δύσκολες  περίεργες και υποκριτικές  οι συνήθεις ευχές όμως κάποιες οφείλουμε να τις επαναλάβουμε με την επισήμανση να έχουμε υγεία εμείς οι οικογένειές μας και όλος ο κόσμος. Καλή δύναμη σε όλους μας, υπομονή επιμονή και κουράγιο όσο μας έχει απομείνει.

Δεν θα είθελα να επαναλάβω αυτό που ο  πολύς κόσμος εύχεται την αλλαγή της ζωής του και της καθημερινότητας του, ελπίζοντας ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος μαζί του.

Αφού για να ζήσεις κάτι που ποτέ δεν έζησες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας, δρα δυνατά αλλά παθητικά πάνω στην ιστορία. Μέσα στην κοινωνική αλυσίδα, κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη και στη μοίρα αλλά στο ευφυές έργο των πολιτών. Και η αδιαφορία είναι ακριβώς αυτή η νεκρή ύλη που πνίγει την ευφυΐα.

Ένας καλύτερος κόσμος είναι αναγκαίος, εφικτός και αναπόφευκτος, ένας καλύτερος κόσμος προσπαθεί να γεννηθεί φτάνει να τον κατανοήσουμε, να τον σχεδιάσουμε στη βάση της κοινωνικής ισότητας .

Ας πάρουμε πίσω τον αυτοσεβασμό μας, την αυτοπεποίθησή μας, την αξιοπρέπειά μας και την ελευθερία κι ας μετακινηθούμε από το καθεστώς που μας θέλει δούλους και αντικείμενο εκμετάλλευσης προς την ελευθερία του υποκειμένου της ιστορίας, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα την ενότητα της κοινωνίας και της ανθρωπότητας και την αρμονία μεταξύ της κοινωνίας-ανθρωπότητας και της Φύσης.

Αντί για κούφιες ευχές, αφορισμούς και κατάρες ας ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις, και ας μετακινηθούμε από την αδράνεια του αρρωστημένου.

Η σωτηρία και η ευτυχία μας την κάθε καινούργια χρονιά είναι υπόθεση του Εμείς και όχι του Εγώ, είναι υπόθεση της επιστημονικά έγκυρης και κοινωνικά χρήσιμης Γνώσης και όχι της άκριτης και τυφλής πίστης σε φαντάσματα και σε «θεία» σκιάχτρα της εξουσίας.

Ευχή μας την καινούργια χρονιά η κοινωνία ο πολιτισμός και το θάρρος της αλήθειας , να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην οικονομική κρίση ,και να απαντούν στην πολιτιστική – κοινωνική  παρακμή και την αμφισβήτηση των ηθικών αξιών που μας απειλούν,που απειλούν τις μνήμες και τις παραδόσεις μας.

Πηγή: Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι