Αιφνιδίως (;) έρχεται η αποικιοκρατική σύμβαση για το νερό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας!

DSCN3270-750x375

Πριν καλά καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι για τα όσα γράφαμε στο άρθρο για το τελευταίο δ.σ. για την σύμβαση του νερού που επιθυμεί η Λευκάδα εις βάρος του Μεγανησίου, να και η δυσάρεστη έκπληξη! Στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα στην Λευκάδα το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι ακριβώς το θέμα της επαχθούς σύμβασης! Δείτε εδώ:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση Δ.Σ. για προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, έτους 2018. Εισηγητές: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος
Νίκη Στραγαλινού, Πρ/νη Δ/νσης Δ/κών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση Δ.Σ. για πλήρωση κενών θέσεων Ο.Τ.Α. που προκηρύχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 και 2015 με τις διαδικασίες αναπλήρωσης, σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 134 του Ν. 4504/2017.
Εισηγητές: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος Νίκη Στραγαλινού, Πρ/νη Δ/νσης Δ/κών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου που αφορά την υδροδότηση του Δήμου Μεγανησίου.
Εισηγητής: Κων/νος Σέρβος, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 4ο:………

Θυμίζουμε ότι το μόνο που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι αναφορά στην επίμαχη σύμβαση. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου Μεγανησίου και μάλιστα έχει ξεκάθαρα εκφραστεί η κάθετη διαφωνία με την σύμβαση που προτείνει ο Δήμος Λευκάδας.

Τι λέει όμως η σύμβαση αυτή;Ακούστε και φρίξτε!

-Ότι το νερό της Βαυκερής θα πηγαίνει ισομερώς σε ύδρευση και άρδευση (δηλαδή οι ανάγκες του να πιεί νερό, να μην διψάσει το Μεγανήσι, είναι ακριβώς ίδιες με τις ανάγκες να ποτιστούν ζαρζαβατικά στον κάμπο!).

-Ότι ο Δήμος Λευκάδας διατηρεί δικαίωμα μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης όταν θεωρεί ότι υπάρχει έλλειψη νερού στα γύρω χωριά (δηλαδή να μας κλείνει το νερό όποτε θέλει αυτός!).

-Ότι θα υδροδοτούμαστε συμπληρωματικά από τον Λούρο (που το καλοκαίρι δεν φτάνει ούτε μέχρι την Νικιάνα!).

-Ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε όλα τα κόστη λειτουργίας, συντήρησης, ΔΕΗ κτλ στην πλάτη μας και επίσης όποιων άλλων έργων αποφασίσει ο δήμος…Λευκάδας!

-Ότι θα πληρώνουμε επιπλέον 10-20 χιλιάδες γι’ αυτό το νερό, εκτός όλων των άλλων (προφανώς γιατί είμαστε οι Μάου-μάου και οι Λευκαδίτες οι αποικιοκράτες μας!).

-Ότι η επίλυση των διαφορών θα γίνεται από τριμελή επιτροπή όπου το Μεγανήσι θα έχει μόνο έναν εκπρόσωπο (δηλαδή θα μειοψηφεί πάντα!).

Έλεος κύριε Δρακονταειδή και κύριε Σέρβο, πρώτη φορά αριστεροδεξιοί προύχοντες! Ξεχάσατε; Μαζί δεν κάναμε αγκαζέ τις πορείες και τις διαμαρτυρίες για το νερό, για την μη έλευση της ΕΥΔΑΠ κτλ; Τότε δεν το χαρακτηρίζαμε κοινωνικό αγαθό που δεν πωλείται; Δεν γράφατε ο ίδιος πύρινα άρθρα κε Δήμαρχε της Λευκάδας για το νερό; Τί άλλαξε, εκτός του ότι αναλάβατε την εξουσία και θέλετε να χαϊδέψετε μερικά αυτιά στα πίσω χωριά;

Βέβαια απορία προκαλεί και η χρονική στιγμή που επελέγει να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Και τί είδους απόφαση θα ληφθεί εκεί, αφού το ένα από τα δύο μέρη έχει ήδη εκφράσει τις διαφωνίες του και δεν έχει μεσολαβήσει ούτε η στοιχειώδης διαπραγμάτευση, αφού προηγηθεί και σχετική απόφαση ΔΣ; Με όμορο δήμο έχουμε να κάνουμε ή με τροϊκανούς γραφειοκράτες; Μάλιστα ο κύριος Σέρβος, καθώς μαθαίνουμε, απειλεί ότι θα στείλει το Μεγανήσι στην σύμβαση της προηγούμενης τριακονταετίας, να παίρνει δηλαδή νερό 4 ώρες την ημέρα!!! Αυτό δεν είναι απλά προσβλητικό για ένα ολόκληρο νησί, σαν βρώμικο σχέδιο εξόντωσής του μοιάζει! Ντροπή! Και γι’ αυτούς που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, διπλή ντροπή!

Φυσικά δεν θα περάσει. Οι αγώνες είναι για να δίνονται. Ελπίζουμε όλοι οι Μεγανησιώτες, από την δημοτική αρχή μέχρι τον τελευταίο πολίτη, να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η σύμβαση αυτή είναι casus belli και πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.