To Mεγανήσι, οι 330.000 ευρώ από τον Σκορπιό και ο Δήμαρχος!

Με νέες  δηλώσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο επανέρχεται ο Δήμαρχος  Παύλος Δάγλας  στο θέμα του Σκορπιού και εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε φορείς και δημοτικούς συμβούλους ενώ παράλληλα δημιουργεί εντυπώσεις αλλά και αμφιβολίες για τη στάση του .

Αμφιβολίες που εύλογα δημιουργούνται αφού από την μία δηλώνει άγνοια και από την άλλη δίνει συνεντεύξεις σίγουρος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Το θέμα  μπαίνει στα τελευταία δημοτικά συμβούλια με αφορμή πάντα τις δηλώσεις του ίδιου είτε σε πρόσωπα είτε σε media.

Ας δούμε αναλυτικά τα γεγονότα κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρώτος ανοίγει το θέμα ο σύλλογος επαγγελματιών μετά από προσωπική ενημέρωση από τον ίδιο τον Δήμαρχο στον πρόεδρο. Με ανακοίνωση  ο σύλλογος παίρνει θέση και ζητάει από τον δήμαρχο να συμβουλευτεί νομικό σύμβουλο και να κινηθεί προς όφελος του δήμου κάνοντας μια σειρά προτάσεων μεταξύ αυτών και η παραχώρηση της γης η  το ποσό της αξίας της σε μηνιαίο εισόδημα. 

https://www.meganisitravel.gr/paremvasi-protasi-syllogou-epangelmation-meganisiou-

(Δείτε το σχετικό βίντεο)

Στη συνέχεια η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ζητούν εξηγήσεις κάνοντας τις δικές τους προτάσεις επιμένοντας κυρίως στην συμβολή νομικού  που ερμηνεύοντας το προεδρικό διάταγμα  που ορίζει το νομικό  πλαίσιο, και με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου θα κινηθεί προς όφελος του Μεγανησίου είτε αυτό είναι η παραχώρηση γης είτε το αντίτιμο της.

Ο δήμαρχος τότε δηλώνει άγνοια και διαψεύδει τον πρόεδρο του συλλόγου λέγοντας:

– «Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από τον ενδιαφερόμενο, δεν ξέρω τι λέει ο πρόεδρος» και  δεσμεύεται ότι θα συμβουλευτεί νομικό όταν έρθει η ώρα και θα παρθεί απόφαση συμβουλίου πριν από κάθε ενέργεια.

Μία ώρα μετά διαβάζουμε συνέντευξή του που δηλώνει όχι μόνο ενημερωμένος  αλλά φαίνεται και ότι έχει κάνει ήδη τις…συμφωνίες του και τον λογαριασμό του.

Η αντιπολίτευση  ζητάει εγγράφως εξηγήσεις καθώς και κάθε έγγραφο εισερχόμενο και εξερχόμενο αφορά στην υπόθεση του Σκορπιού.

Ο Δήμαρχος δίνει την ίδια απάντηση αυτή τη φορά εγγράφως.» Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο στο δήμο», δηλώνοντας άλλη μια φορά άγνοια.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ξαναμπαίνει θέμα πάλι από την αντιπολίτευση και τον ανεξάρτητο σύμβουλο κο Αργύρη.

(Δείτε σχετικό απόσπασμα στο βίντεο   )

Εκεί παραδέχεται απλά ότι:

Έχει έρθει  μόνο κοινοποίηση από την πολεοδομία  και τίποτα δεν είναι επίσημο» . Συνεχίζει να διαψεύδει όλα τα άλλα  τονίζοντας ότι θα μπεί δικηγόρος για να εκπροσωπήσει το δήμο. Ο κος Κονιδάρης προσπαθεί εκεί κάτι να πει αλλά μάλλον το κάνει χειρότερο.

» Οταν έρθει η ώρα του Σκορπιού λέει ο πρόεδρος θα το δούμε στα επόμενα συμβούλια.»

Η επόμενη συνέντευξη του δημάρχου  ακολουθεί λίγες μέρες μετά  χρυσώνει το χάπι και έντεχνα προσπαθεί να ¨κλείσει»τα στόματα δημιουργώντας ελπίδες στους Μεγανησιώτες για θέσεις  εργασίας .

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ξαναμπαίνει το θέμα από τον κ. Γαβρίλη όπου ζητάει διευκρινήσεις για όλα αυτά που δήλωσε  ο κύριος δήμαρχος .

(Δείτε το βίντεο)

Κι εκεί η απάντηση ήταν ίδια προσπαθώντας με υπεκφυγές να δικαιολογήσει τις δικές του δηλώσεις.

Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης  δηλώνουν άγνοια για τις κινήσεις του δημάρχου, πλην του κου Κονιδάρη Θανάση που προσπαθεί  να μπαλώσει για άλλη μια φορά τις άστοχες ενέργειες του δημάρχου έως και να τις δικαιολογήσει (προφανώς για τους δικούς του λόγους). Πολλά τα ερωτήματα αλλά και οι φόβοι από την γενικότερη στάση του κυρίου δημάρχου που θα μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να χαρακτηρίσει και ύποπτη.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις ότι:

1) Δεν ενημερώθηκε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο για ένα σοβαρό θέμα .

2) Δεν ήρθε σαν θέμα να συζητηθεί και να παρθούν ομόφωνες αποφάσεις που θα ισχυροποιήσουν τις διαπραγματεύσεις μας, κάτι που απαιτείται έτσι κι αλλιώς από την νομοθεσία.

3) Δεν έχει οριστεί ακόμα δικηγόρος.

4) Αρνείται επανειλημμένα ότι υπάρχουν συζητήσεις και διαψεύδει τους πάντες.

5) Είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα , έχει κάνει  τους υπολογισμούς του κι έχει «μοιράσει» ήδη το ποσό σε έργα και προμήθειες σύμφωνα με δηλώσεις του σε δημόσιους χώρους και δημότες.

6)Δεν εκμεταλλεύεται την δυνατότητα που του δίνει το Π.Δ. για χρήση γης, ή για καταβολή του ποσού σε δόσεις.

Αντιθέτως:

Ενημερώνει  προσωπικά φορείς χαρούμενος για την επιτυχία του.Το θεωρεί προσωπική του υπόθεση.

Δίνει συνεντεύξεις συνεχώς  αναιρώντας αυτά που ισχυρίζεται στα συμβούλια.

Αφήνει ( σκόπιμα κατά τη γνώμη μας )τις προθεσμίες που ορίζει το προεδρικό διάταγμα να εκπέσουν.

Όλα αυτά μόνο ύποπτα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, και άκρως επικίνδυνα για το Μεγανήσι που φαίνεται ότι ήδη έχει χαριστεί «άνευ όρων» με αντάλλαγμα ένα εφ΄ άπαξ ποσό που θα δαπανηθεί για την βιτρίνα, και το προσωπικό βιογραφικό του κυρίου δημάρχου και πάντα κατά το δοκούν και την προσωπική του πολιτική φιλοσοφία, προκειμένου να ξανακερδίσει και τις επόμενες εκλογές ενάντια σε διαφανής  και δημοκρατικές διαδικασίες υποτιμώντας τον ρόλο των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων  των δημοτών, και την νοημοσύνη του μεγανησιώτη. Αυτό το όνειρο ξεχάστε το. Ο κόσμος έχει αποφασίσει ήδη και ψάχνει τον επόμενο.Δεν έχετε χάσει μόνο την δεδηλωμένη αλλά και την εμπιστοσύνη του Μεγανησιώτη που δεν δελεάζεται ούτε γελιέται ξανά.

Και τελικά  ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα; Ποιες οι προθέσεις της δημοτικής αρχής και προς τίνος όφελος;

Τι πραγματικά μπορεί να διεκδικήσει το Μεγανήσι και ποιος θα αποφασίσει για αυτό;

Γιατί όλη αυτή η μυστικότητα ή η θριαμβολογία;Ποιος θα πει και με τι κριτήρια τι είναι το καλύτερο γιαυτό το νησί;

Οι Μεγανησιώτες κύριε δήμαρχε.

Όχι εσείς με συμφωνίες πίσω από την πλάτη τους .

Το νησί ανήκει στους Μεγανησιώτες κι εσείς σε αυτούς που σας τίμησαν με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους. Όχι αυτοί σε εσάς. Κι αυτό οφείλετε με τις πράξεις σας όχι μόνο να το σεβαστείτε αλλά να το λάβετε και σοβαρά υπόψιν.