Χοσέ Γκομέζ…Ο Λαξευτής της πέτρας.

Ο Χοσέ Γκομέζ μπαίνει δικαιωματικά στη λίστα των Μεγανησιωτών με ξεχωριστές ικανότητες.

Καλλιτέχνης της γλυπτικής της πέτρας ο Χοσέ  δίνει μορφή στην σκληρή και άμορφη  πέτρινη επιφάνεια  και την μεταμορφώνει  σε εικόνα , πρόσωπο, ζωγραφιά, θεματική παράσταση… Ναυτικός στην αρχή, σιδεράς σήμερα, βρήκε διέξοδο στην ανάγκη του για δημιουργικότητα και χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη αυτή  ικανότητα , φτιάχνει έργα τέχνης που θα ζήλευαν πολλοί αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες που κάνουν εκθέσεις σε γκαλερί.

Τα δικά του έργα απλά βρίσκονται κλεισμένα στο μικρό καμαράκι του σιδηρουργείου του, εκεί απέναντι από την Παναγία στο Κατωμέρι.

Κι θα ήταν κρίμα να μην τα βγάλουμε  προς τα έξω… Η θεματολογία του προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και τον ελληνικό και λατινοαμερικάνικο πολιτισμό που  σύμφωνα με το βιβλίο του Λάρς Πέρσον «Άκου Λευκέ» οι δύο αυτοί πολιτισμοί συναντιούνται. Και αυτό απεικονίζεται σε έργο του.

Η επιλογή της πέτρας γίνεται προσεκτικά. Τα εργαλεία απλά… Λεπίδι ,σφυρί, γυαλόχαρτο και βερνίκι.

Με την ίδια ευκολία σκαλίζει  το μάρμαρο αλλά και το ξύλο.

Τα έργα του ανάλογα με το θέμα για να ολοκληρωθούν,  απαιτούν από ένα  έως έξι μήνες.

Αυτοδημιούργητος, ναυτικός στην αρχή  και ύστερα σιδηρουργός, ο Χοσέ ήρθε στην Ελλάδα πριν από 35 χρόνια.

Έφυγε από την χώρα του την Χιλή, όταν έγινε το πραξικόπημα από τον Πινοσέτ το 1973. Συγκεκριμένα από την περιοχή Ταλκαγουανάο της Κονσεπσιόν, τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Χιλής.

Αρχικά πήγε Σκανδιναβία και ύστερα Ελλάδα με πολιτικό άσυλο όπου βρισκόνταν η μεγαλύτερη αδερφή του , παντρεμένη με Μεγανησιώτη ναυτικό. Έτσι βρέθηκε ο Χοσέ στο Μεγανήσι. Εδώ ήρθε  πριν από 35 χρόνια.  Παντρεύτηκε και ο ίδιος με την Ζωή Μαρκεζίνη και έκανε την δική του οικογένεια. Απέκτησε τέσσερα παιδιά. Την Δήμητρα, την Μαρτίνα, τον Αλέξανδρο και την Ιφιγένεια. Στην πατρίδα του σπούδαζε πολιτικός μηχανικός . Εδώ ασχολείται επαγγελματικά με τις σιδηροκατασκευές.

Τα έργα του είναι διαθέσιμα  προς πώληση. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο:6986979723