Η παράσταση «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» από την Θεατρική Ομάδα «Αυλαία και Πάμε» του Συλλόγου Γυναικών Μεγανησίου

Η μέρα έφτασε! Μετά απο εναν ωραίο Χειμώνα στις πρόβες με το γέλιο μας, την πλάκα μας τις διαφωνίες μας, είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε το έργο μας την Δευτέρα 28 Μαϊου και ωρα 20:15 στην Αίθουσα Πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι.  Αυλαία και πάμε λοιπάν !

Αναχωρήσεις Λεωφορείου από Βαθύ στις 19: 45 και από Κατωμέρι στις 19:50.

Θαλάσσιο Ταξί από Νυδρί στις 20:00 με επιστροφή μετά την παράσταση

Η παράσταση είναι κατάληλη για άτομα άνω των 15 ετών

Η παράσταση μας, είναι η πιο επίκαιρη κωμωδία των τελευταίων ετών, που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχαήλ Ρέππα, μια ακόμα σύγχρονη κωμωδία με πολιτική διάσταση. Ίσως η πιο πολιτική και επίκαιρη κωμωδία τους. Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.
Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός κληρονομούν εξ’ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στα Λαδαδικα της Θεσσαλονικης. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν μια Ελληνίδα και μια Ρωσίδα, ένας υπάλληλος επί της υποδοχής και ένας νταβατζής.
Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι κατ’ αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία. Και όχι μόνο συνεργάζονται, πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. και το πιο μεγάλο κόλπο που κάνουν είναι το εξής: εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα όταν μετά την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το υπουργείο όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει ο Αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής;