Απάντηση δημ. παράταξης «Μεγανήσι, μαζί στο μέλλον» στον δήμαρχο Μεγανησίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ.ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ, ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

 

Με έκπληξη η παράταξή μας διάβασε ανακοίνωση-καταγγελία του δημάρχου Μεγανησίου Παύλου Δάγλα και μάλιστα από την σελίδα του δήμου στο facebook, λες κι είναι το πολιτικό του γραφείο!

Σε αυτήν καταφέρεται εναντίον μας προσπαθώντας να προσδώσει πολιτικές διαστάσεις και να δημιουργήσει τις ανάλογες εντυπώσεις σε ένα μεμονωμένο περιστατικό (λογομαχία) που έλαβε χώρα αμέσως μετά το πέρας του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής ο ίδιος και σύμβουλος της παράταξής μας. Συνάμα, τολμά να μας κατηγορεί για «λασπολογία, βία και τραμπουκισμό»!

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε στον δήμαρχό μας ότι τραμπούκος δεν είναι εκείνος που υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι σε ανοίκειες και ύπουλες επιθέσεις και προσβολές της τιμής, αλλά εκείνος που προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του δια της βίας, δια του ψεύδους και των απειλών, αθλήματα στα οποία ο κος Δάγλας έχει αποδείξει στην κοινωνία του Μεγανησίου ότι είναι πρωταθλητής και με διαφορά.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον δήμαρχο ότι η παράταξή μας έχει δώσει διαχρονικά μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, με την υπευθυνότητά της, το οργανωμένο σχέδιο για τον τόπο, την σοβαρότητα, την αλήθεια, το ήθος και τα επιχειρήματά της. Κι όλα αυτά σε αντίθεση με την μικροπολιτική του δρόμου, τις υπόγειες και μαφιόζικες συμπεριφορές, το λεξιλόγιο πεζοδρομίου, τις αδιάκοπες ύβρεις, τις κραυγές, την έλλειψη σεβασμού σε αιρετούς και δημότες, τις απειλές κατά δικαίων και αδίκων, τις χειριστικές συμπεριφορές και τον πολιτικό λόγο καφενείου που έχει παρουσιάσει ο ίδιος στην κοινωνία που τον εξέλεξε δήμαρχο.

Μαθήματα ήθους από εσάς κε δήμαρχε, δεν δεχόμαστε! Κι αν ψάχνετε για πολιτικούς τραμπούκους, κοιτάξτε καλύτερα σε κανέναν καθρέφτη.

Όμως όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την απελπισία σας, μιας και συνειδητοποιείτε ότι είστε οικτρά αποτυχημένος ως δήμαρχος. Γιατί δεν ενώσατε, αλλά διχάσατε την κοινωνία κύριε Δάγλα. Γιατί αντικαταστήσατε τον πολιτικό διάλογο με τα κουτσομπολιά και τα επιχειρήματα με τις διχόνοιες και τις σπιουνιές. Γιατί αντί να σέβεστε την θεσμική αντιπολίτευση και το δημοτικό συμβούλιο τους καθυβρίζετε, ακόμα κι όταν δεν μπορείτε να έχετε ούτε καν απαρτία δίχως αυτούς. Καταλάβετε πλέον ότι είστε εντελώς περιθωριοποιημένος από την κοινωνία, ακόμα και από  μέλη της παράταξής σας. Και το ότι έχετε καταντήσει το Μεγανήσι με τις επιλογές και τα καμώματά σας τον περίγελο της Αυτοδιοίκησης.

Αφήστε λοιπόν τις γελοίες κορώνες και –αφού δεν θέλετε να παραιτηθείτε για να ανασάνει ο τόπος!- δουλέψτε τουλάχιστον για τον δήμο σας, στον λίγο χρόνο που σας απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας σας. Ελπίζουμε, μέχρι να κλείσει η μαύρη σελίδα αυτής της θητείας, να μην προκαλέσετε άλλες βλάβες στο Μεγανήσι.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Η επιστολή του δημάρχου στο f/b είχε ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

μετά το πέρας της συνεδρίασης της 12ης Ιουνίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου δέχτηκα επίθεση από Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης με χυδαίες ύβρεις και με πρόθεση να με βλάψει σωματικά, πράγμα που απετράπη χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, γεγονός που έχει συμβεί ξανά και στο παρελθόν χωρίς τότε να δώσω συνέχεια.

Η προσπάθεια αποδόμησης της δημοτικής μας παράταξης, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, ξεκίνησε από την προεκλογική περίοδο το 2014, και κορυφώθηκε σε ένα διαρκές κρεσέντο από την στιγμή που εσείς μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Μη έχοντας προτάσεις κι εγκλωβισμένοι στην πολιτική τους μιζέρια καταφεύγουν στη λασπολογία, στη βία και στον τραμπουκισμό!

Οι μάσκες έπεσαν και πίσω από το προσωπείο της «κουλτούρας» αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο των «τραμπούκων».

Ξεκαθαρίζω, όμως, προς κάθε κατεύθυνση ότι η ανοχή μου εξαντλήθηκε.

Τα παιχνίδια εξουσίας που παίζουν εις βάρος του κάθε Μεγανησιώτη προκειμένου να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να εξοντώσουν πολιτικά όποιον διαπράξει το λάθος να μην πάει με τα νερά τους, σε εμάς δεν θα βρουν αντίκρισμα.

Δεν εκβιαζόμαστε, δεν δεχόμαστε απειλές, δεν τους φοβόμαστε, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, ούτε εξαρτώμεθα από κανέναν.

Όσοι εξέλαβαν την μέχρι σήμερα σιωπή μου ως αδυναμία, πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Καιρός να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Και για να τελειώνουμε,

το πρόβλημα των εν λόγω κυρίων δεν είναι «ποιος κάνει κουμάντο στο Δήμο»∙ το πρόβλημά τους είναι ότι δεν κάνουν κουμάντο οι ίδιοι! Να γνωρίζουν, όμως, ότι όσο θα βρισκόμαστε εμείς στο Δήμο Μεγανησίου, τον πρώτο λόγο θα έχουν μόνο οι Μεγανησιώτες!

Ο Δήμαρχος

Παύλος Δάγλας