ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Κατά το διήμερο Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 εορτάσθηκε η μνήμη των αγίων, ενδόξων, πανευφήμων και πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων Κατωμερίου – Μεγανησίου [Λευκάδος].

          Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία.

          Ανήμερα ετελέσθη η επίσημη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων αρκετών επισκεπτών ιερέων και του εφημερίου, με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία.

          Ο εφημέριος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ιερεύς π. Ευάγγελος Αρώνης ευχαρίστησε δημοσίως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου, το οποίο απεδέχθη την ευγενική εισήγηση του αξιοτ. Δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα και ενέκρινε (σύμφωνα με σχετική νομοθεσία) την επιχορήγηση ποσού 5.000 ευρώ, ως συνδρομή στη συνεχιζόμενη ανακαίνιση του Ιερού Ναού.

Η χειρονομία αυτή –και μάλιστα κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως- του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αξιέπαινη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Περιττεύει ίσως, να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός Αγ. Αποστόλων είναι η έδρα της Ενορίας Κατωμερίου, η μοναδική κεντρική Εκκλησία του οικισμού, εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των χριστιανών μας και είναι συνδεδεμένη με τα ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα αρκετών γενεών∙ επιπροσθέτως είναι μνημείο πολιτισμού, χρονολογημένο από του έτους 1840.

Βεβαίως, οι αναγκαίες ανακαινιστικές εργασίες θα συνεχισθούν, τουλάχιστον για μία διετία ακόμη. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευελπιστεί ότι θα βρεθούν άνθρωποι, που αγαπούν την ευπρέπεια του Οίκου του Θεού∙ καθώς και άνθρωποι, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Δήμος Μεγανησίου, πού ενδιαφέρονται για τα μνημεία του πολιτισμου, της τέχνης και της παραδόσεως του τόπου∙ αλλά και που αντιλαμβάνονται ότι σε ένα νησί που αναπτύσσεται  τουριστικά, εκτός από τη φύση, οι Εκκλησίες αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες!

Το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας εψάλη η Παράκληση των Αγίων Αποστόλων.

          Ευχόμαστε, οι Απόστολοι του Ιησού Χριστού να αποτελούν φάρους πίστεως, θάρρους και μαρτυρίας για όλους τους χριστιανούς, για τους ευσεβείς κατοίκους του Μεγανησίου και για κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως!

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΩΜΕΡΙΟΥ