Ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» με αφορμή τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ” χαιρετίζει τους εκατοντάδες Μεγανησιώτες που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του και φέτος το Καλοκαίρι. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους και όλες, μέλη και όχι μόνο που με υπερβάλοντα ζήλο βοήθησαν για το στήσιμο των εκδηλώσεων αυτών. Ευχαριστούμε επίσης ξεχωριστά τα συγκροτήματα, που γέμισαν χαρά και διασκέδαση τους συμπατριώτες μας στην μεγάλη λαϊκή παραδοσιακή βραδιά στις 13 Αυγούστου.

Πέρα όμως από αυτά, θα θέλαμε να σχολιάσουμε και αν γίνεται να προβληματίσουμε για όλα όσα γίνονται στο νησί και με αφορμή τις εκδηλώσεις μας, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Και πέρυσι όπως και φέτος θεωρούμε τραγελαφικό το γεγονός, ότι ο δήμος Μεγανησίου καθυστερεί σε βαθμό υποτίμησης να παραχωρήσει δημοτικούς χώρους και οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση στον Σύνδεσμο. Ειδικά φέτος η αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου από τον Μάιο μήνα πήρε απάντηση αρχές Αυγούστου, δυστυχώς αρνητική. Μετά από πίεση μας καταλήξαμε να πραγματοποιήσουμε την μια εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο στο Κατωμέρι.

Οι δικαιολογίες ήταν αστείες : «Χάσαμε την αίτηση» και άλλες τέτοιες… Η αιτία όμως που πρότασσε ο δήμος ήταν, ότι παραπονιούνται οι επαγγελματίες του νησιού για την μια βραδιά, που θα κάνει γλέντι ο ΜΕΝΤΗΣ.

Αλήθεια, πόσο κακό μπορεί να δημιουργήσει ένας Σύνδεσμος για μια βραδιά, που θέλουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί μεταξύ μας ;

Αλήθεια, σε πόσα μέρη σ΄ όλη την χώρα, ειδικότερα σε νησιά, πραγματοποιούνται από αντίστοιχους Συλλόγους πανηγύρια αυτές τις μέρες? Eνώ στο Μεγανήσι με την στήριξη του δήμου (απ΄ ότι φαίνεται) πρέπει να υπάρχει πλήρη ησυχία, καμία συνεννόηση λες και εδώ είναι το άβατο.

Προφανώς και όχι με ευθύνη μόνο του δήμου, έχει γίνει επιλογή το τι είδους τουρισμός θα υπάρχει στο Μεγανήσι: πλούσιοι σε πανάκριβες βίλες και πλήρη ησυχία.

Για τον λόγο αυτό θα απαγορεύσετε στους 600, 700 Αθηναίους, Πατρινούς, Γιαννιώτες και ντόπιους Μεγαnησιώτες να διασκεδάζουν στον τόπο τους μια δυο φορές το Καλοκαίρι;

Σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε ενάντια στους επαγγελματίες του νησιού μας. Νομίζουμε πως οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα σε ένα επαγγελματία στο νησί δεν το δημιουργεί μια βραδιά τουΣυνδέσμου. Αλλού είναι το θέμα και το ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλύτερα. Απλά νομίζουμε, πως μέσα από το σύλλογο βρίσκετε το εύκολο θύμα.

Όσον αφορά σχόλια στο Facebook από ορισμένους, σεβαστούς έμπρακτα συμπατριώτες, που σχολιάζουν την μη πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 16 Αυγούστου με την αγωνία <<ακυρώθηκε η σπουδαία εκδήλωση και χρειάζεται μια επίσημη απάντηση του Συνδέσμου, δηλώνουμε το εξής: Oύτε κρύβουμε κάτι, ούτε συμβαίνει κάτι μυστήριο. Η όλη καθυστέρηση του δήμου έβαλε εμπόδια στην προπαγάνδα και στην εκτίμηση της συνέχειας των εκδηλώσεων. Τελευταία στιγμή δεν οργανώνονται με επιτυχία εκδηλώσεις, που απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Θα θέλαμε όμως χωρίς να γίνεται σε καμία περίπτωση προσωπική νύξη σε κανέναν να τονίσουμε, πως το άγχος για σημαντικές εκδηλώσεις θα μπορούσε να είχε εκφραστεί πιο έντονα, όπως και καλώς εκφράστηκε από κάποιους, στην περσινή εκδήλωση του Μέντη, που αφορούσε την έλλειψη γιατρού στον νησί. Επομένως, τα πενιχρά πολιτιστικά στο νησί δεν εκφράζονται μόνο με τις συναυλίες, αλλά και με άλλα και εδώ είναι η ουσία και αυτό που πραγματικά μας προβληματίζει (πρόσφατο συνέδριο μας).

Στο διαμάντι του Ιονίου με γείτονα τον Ριμπολόβλεφ, με επισκέπτες γνωστούς και γνωστές, με βίλες εκατομμυρίων, στο ίδιο αυτό νησί δεν έχει γιατρό και κάθε χρόνο παίζουμε κορώνα γράμματα αν θα υπάρχει σχολείο. Αυτά είναι ζητήματα που μας προβληματίζουν και θα θέλαμε να εκφράζονται περισσότερο μέσω από εκδηλώσεις και βέβαια με την παρακίνηση όλων ντόπιων και μη.

Η όλη αυτή ανησυχία – απάντηση σε ερωτήματα και προβληματισμούς θέλει και επιδιώκει να βγαίνουν συμπεράσματα. Παρακαλούμε όμως σεβαστείτε απλά και μόνο την στάση του Συνδέσμου, που φέρει την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του ΔΣ να μείνει απ΄έξω από την σκακιέρα αυτών, που θέλουν να συμμετάσχουν στα πολιτικά δρώμενα. Όπως έχουμε τονίσει ο ΜΕΝΤΗΣ είναι πολιτιστικός, θέλει να προβληματίζει, να αναδεικνύει, σε καμία περίπτωση όμως να γίνεται το προεκλογικό μαγαζάκι, που θέλουν κάποιοι και αποπροσανατολίζουν.

Πηγή: Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ»