Με εκ νέου στρατιωτικό γιατρό θα συνεχίσει το Μεγανήσι από Δεκέμβρη

Το τέλος Νοέμβρη τελειώνει η θητεία του Θ.Σιδηρόπουλου, στρατιωτικού ιατρού (που εκτέλεσε στο Μεγανήσι και το αγροτικό του στην συνέχεια). Ο αντικαταστάτης του θα είναι καθώς φαίνεται εκ νέου στρατιωτικός ιατρός. Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβρη βγαίνει σε σύνταξη ο επί σχεδόν εικοσαετίας μόνιμος γενικός γιατρός Κ.Κυριαζάτης. Η περίπτωση να επαναλειτουργήσει το Π.Ι. με τους 3 γιατρούς (1 Γεν.Ιατρό και 2 αγροτικούς) του κοντινού παρελθόντος, όλο και απομακρύνεται… Η σχετική είδηση για την ΚΥΑ:

O αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας και ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση έντεκα 11 ιατρών οπλιτών θητείας σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΠΙ), σε Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΙ) και σε Κέντρα Υγείας (ΚΥ), σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.

Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης  στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί οπλίτες, τοποθετούνται: Στο ΠΙ Ανθηρού Καρδίτσας, στο ΠΠΙ Αλοννήσου,  ΠΙ Μαγγανίτη Ικαρίας, ΠΠΙ Μεγίστης, ΠΙ Παρπαριάς Χίου, ΠΙ Φιλίων Αχαΐας, ΠΠΙ Ραχών Ικαρίας, ΠΙ Βρυσάς Λέσβου, ΚΥ Ευδήλου Ικαρίας, ΠΙ Λιχάδας Εύβοιας, ΠΙ Κατωμερίου Μεγανησίου (ευθύνης ΚΥ Βασιλικής).

(Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα)