Ανακοίνωση- απάντηση δημ.ομάδας «Μεγανήσι, μαζί στο μέλλον»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ.ΟΜΑΔΑΣ

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ-ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Πριν μερικές μέρες έλαβε χώρα ένα πολιτικό διαζύγιο, το οποίο ήταν «σαν έτοιμο από καιρό». Οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Ε.Καββαδά και Β.Πολίτη ανεξαρτητοποιήθηκαν από την δημοτική ομάδα μας. Ελπίζαμε ότι η διαφοροποίησή τους θα γινόταν δίχως περιττές τυμπανοκρουσίες, δίχως κραυγές και με νηφαλιότητα. Διαψευστήκαμε. Αφήνουν μάλιστα αιχμές σε σχετικό δελτίο τύπου, οι οποίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από εμάς.

Η αντίθεση των εν λόγω συμβούλων, τόσο απέναντι σε επιλογές της παράταξης, όσο και σε κομβικά πρόσωπα αυτής (πχ στον τέως δήμαρχο) μας ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Όπως επίσης και η ζέση τους να αποσκιρτήσουν προς μια δικιά τους κατεύθυνση. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η παράταξή μας ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις της. Όπως είχε αναγγείλει δημόσια, μετά την αλλαγή στον επικεφαλής, θα προσπαθούσε να εκφραστεί πολιτικά. Αυτό και επιδιώξαμε, με όλες μας τις δυνάμεις. Κάναμε αρκετές κρούσεις σε Μεγανησιώτες με σοβαρότητα, κύρος και ικανότητες για να ηγηθούν ψηφοδελτίου που να συσπειρώνει τα μέλη μας, βάσει των αρχών μας. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, μέχρι το τέλος του Οκτώβρη που είχαμε δώσει ως καταληκτική ημερομηνία. Όλοι οι σύμβουλοι (και όχι μόνο) ήταν σύμφωνοι με τις ενέργειες, ενήμεροι και συμμετείχαν στις διαδικασίες, οι οποίες ήταν διαυγείς.

Έτσι, άρχισε να γίνεται φανερό σε όλους ότι ένας ιστορικός κύκλος της παράταξής μας έκλεινε και τα μέλη της θα ήταν ελεύθερα να αποφασίσουν για την πολιτική τους δράση. Η παρούσα ανεξαρτητοποίηση προέκυψε γιατί οι επιλογές της συντριπτικής πλειοψηφίας (όπως παραδέχεται και η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης) δεν συμπλέουν με τις προειλημμένες αποφάσεις της κας Καββαδά και της κας Πολίτη. Αλλά εδώ αρχίζουν τα οξύμωρα του κειμένου τους.

Στην πρώτη κιόλας παράγραφο αυτού, δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη πλέον της παράταξης, αλλά λίγο πιο κάτω επιχειρούν να καθορίσουν οι ίδιες την ημερομηνία λήξης της και το πώς θα λειτουργεί! Μιλούν για πολιτική διαφωνία, αλλά σε κανένα σημείο δεν ξεκαθαρίζεται ποιά επιτέλους είναι αυτή η διαφωνία και τι θα εκπροσωπεί ο «άλλος πολιτικός δρόμος»; Παραδέχονται ότι είναι μειοψηφία, αλλά την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι είναι και η «ορθοδοξία», η συνέχεια της παράταξης, ενώ η πλειοψηφία εμφανίζεται λίγο-πολύ ως «αιρετική»! Πρωτότυπο, δίχως άλλο!

Είναι φανερό σε μας, ότι η ανεξαρτητοποίηση αυτή έχει να κάνει με προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες, με ατομικές στρατηγικές και επιδιώξεις και όχι με διαφοροποιήσεις στην πολιτική ατζέντα. Σεβαστό. Τους ευχόμαστε καλή τύχη στην νέα πορεία τους, θα την χρειαστούν.

Η, τριμελής πλέον, δημοτική μας ομάδα θα συνεχίσει να ασκεί με την ίδια θέρμη και συνέπεια το καθήκον της, υπερασπιζόμενη το έργο των δημοτικών μας αρχών και αντιπαλεύοντας με σθένος την πολιτική καταρράκωση του τόπου. Κριτές όλων μας, ο χρόνος κι ο λαός.