Συνέντευξη της Κατερίνας Καββαδά στον Prisma 91,6

 

“Έξω από κομματικά στεγανά θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα στο Μεγανήσι, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια, έχασε ευκαιρίες.”

Με αφορμή την ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της στο δήμο Μεγανησίου η Κατερίνα Καββαδά μίλησε στον Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε περίπου εδώ και ενάμιση χρόνο, φίλοι και συμπατριώτες ξεκίνησαν να την παροτρύνουν, με αποτέλεσμα το τελευταίο εξάμηνο οι πιέσεις  να ενταθούν, με την ίδια να αφουγκράζεται την πλειοψηφία του κόσμου του Μεγανησίου, διακρίνοντας μία έντονη ανάγκη και ελπίδα για αλλαγή.

“Το γεγονός ότι απευθύνθηκαν σε εμένα με τιμά ιδιαίτερα, έτσι κι αλλιώς γνωριζόμαστε χρόνια πολλά με όλο τον κόσμο του Μεγανησίου και μετά από ώριμη σκέψη πήρα την απόφαση να ασχοληθώ, να μπω μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, για να πετύχουμε κάτι καλύτερο γιατί έχουμε τις δυνατότητες.”

Όπως είπε το Μεγανήσι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χάσει πάρα πολλές ευκαιρίες, υπάρχει μία έντονη τουριστική και οικοδομική ανάπτυξη, οι οποίες με όρους είναι καλές για το νησί, ωστόσο αυτό απαιτεί οργάνωση.

Αν όλη αυτή η δραστηριότητα γίνει οργανωμένα και συντεταγμένα, με συγκεκριμένο μοντέλο μιας αειφόρου ανάπτυξης, θα μπορέσει το Μεγανήσι και με τις κατάλληλες υποδομές να αναδειχθεί σε έναν σπάνιο προορισμό και αυτός είναι ο στόχος μας στο μέλλον και όχι απλά σε ένα φέρετρο για το οποίο θα μετανιώνουμε σε λίγα χρόνια.

Η ίδια μαζί με τους συνεργάτες της, έχουν τη διάθεση να δώσουν προοπτική και στον πρωτογενή τομέα, “να είμαστε οι καθοδηγητές των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με αυτόν, γιατί και σε αυτό τον τομέα υπάρχουν πολλές δυνατότητες.”

Όσον αφορά το συνδυασμό της, είπε ότι έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες δυνάμεις του νησιού σε μία ενωτική προσπάθεια της κοινωνίας, η οποία επί σειρά ετών διέπονταν από κόντρες, “βεντέτες” και μία αντιπαλότητα συμφερόντων, στην οποία ουδέποτε ενεπλάκη.

“Έξω από κομματικά στεγανά, θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα για το Μεγανήσι και πιστεύω ότι η κοινωνική ενότητα και η διάθεσή μας για μία σωστή ανάπτυξη του νησιού και μία λύση των χρόνιων προβλημάτων, καθώς και της καθημερινότητας, θα δοθεί μέσα  από την στελέχωση τόσο της παράταξης όσο και του συνδυασμού μας.

Η κυρία Καββαδά ανέφερε ότι το μοντέλο του “ενός” είναι ξεπερασμένο, καθώς η ίδια πάντα στη ζωή της είναι συλλογικό άτομο, καθώς αυτή την εποχή συντάσσει ένα προσχέδιο του προγράμματος, το οποίο εκτός από την συνεξέταση με τους συνεργάτες της, θα βγει και σε διαβούλευση, γιατί  όπως ανέφερε, θέλουμε τους πολίτες του Μεγανησίου συνδιαμορφωτές στο πρόγραμμά μας, καθώς μαζί μας αργότερα.

Οι πολίτες με γνωρίζουν ανέφερε η κυρία Καββαδά, πάντα ήμουν ανιδιοτελής και  επαγγελματικά, καθώς πέρασα από νευραλγικές υπηρεσίες και βγήκα πιο φτωχή από ότι μπήκα.

Παραμένω πάντα στην αυτοδιοίκηση, δεν έχω βλέψεις για άλλα πολιτικά σκαλοπάτια, σαν μέσον για να αποκομίσω ίδιον όφελος.

Σαν άνθρωπος έχω μία διάθεση συνεχούς προσφοράς και αυτό το γνωρίζουν οι συμπατριώτες μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πολύ πριν ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση στο νομό Λευκάδας, όποιος απευθύνοντας σε εμένα, ήμουν πάντα πρόθυμη να βοηθήσω, γιατί έτσι έχω γαλουχηθεί από την οικογένειά μου.

Σχολιάζοντας τα δελτία τύπου της δημοτικής αρχής, που είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα, υπογράμμισε ότι δεν μηδενίζει τίποτα από τη δημοτική αρχή, αλλά όπως είπε θα ήθελα την πενταετία που πέρασε, να έβλεπα αν όχι καθημερινά εβδομαδιαία δελτία τύπου με έργα και όχι ένα εξάμηνο πριν τις εκλογές, αυτό εμένα κάτι μου λέει.