4ο ΔΣ απουσία δημάρχου. Μάλτα γιοκ.

Με τέσσερις απουσίες συμβούλων, κυρίως όμως απουσία δημάρχου (λόγω ασθένειας, όπως ειπώθηκε), πραγματοποιήθηκε το 4ο ΔΣ του 2019, την περασμένη Τετάρτη, με τρία θέματα-τα δύο πολύ σοβαρά. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο του συμβουλίου ασφαλώς, ήταν η πλημμελής παρουσία της συμπολίτευσης, καθώς μόνο δύο σύμβουλοί της ήταν παρόντες (Λάμπρος Δάγλας και Κώστας Καββαδάς)! Οικτρή εικόνα οπωσδήποτε για την παράταξη που ξεκίνησε με 8 συμβούλους… Κάτι που φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από αντιπολίτευση και ανεξάρτητους. Κι αυτό διότι υπήρχε στην ημερήσια διάταξη το πολύ σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», από την ΚΟΙΔΕΜ στον Δήμο, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την μελλοντική μονιμοποίησή τους. Το θέμα βέβαια πέρασε ομόφωνα, ας σημειωθεί όμως ότι στις 31 Γενάρη, την επομένη του συμβουλίου δηλαδή, εξέπνεαν οι ημερομηνίες για μια τέτοια απόφαση. Η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε ξανά για κωλυσιεργία από τον Θ.Κονιδάρη.

Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Ο κος δήμαρχος προ ημερών είχε συγκαλέσει ανεπίσημα τους συμβούλους (κάποιοι ανταποκρίθηκαν) για να «συνδιαμορφώσουν», όπως ισχυρίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ώστε να ψηφιστεί. Σημειωτέον ότι πρέπει να είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που δεν έχει ακόμα ψηφίσει ΤΠ. Αλλά να ψηφιστεί τι; Ο εισηγητής κύριος δήμαρχος έλειπε! Οι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το ΤΠ στα χέρια τους μόλις άρχισε το συμβούλιο- μέχρι τότε δεν είχαν ιδέα τι περιλαμβάνει, ούτε εισηγήσεις, ούτε τίποτα! Οι σύμβουλοι και οι πάρεδροι που είχαν αντιπροτείνει έργα είχαν επίσης ζητήσει και εχέγγυα, όπως μελέτες ή προμελέτες για τα προτεινόμενα έργα, εκ των οποίων δεν υπήρχε απολύτως τίποτα! Και τέλος στο Βαθύ ήταν καταγεγραμμένα πράγματα διαφορετικά από τα υποτίθεται συμφωνηθέντα, όπως καταγγέλθηκε από συμβούλους και αναγκάστηκε να συμφωνήσει και ο αντιδήμαρχος!

Όλα αυτά μετέτρεψαν το θέμα σε φιάσκο και οδήγησαν στην καταψήφιση του ΤΠ από όλους τους αντιπολιτευόμενους, ακόμα και σε δύο λευκά από τους συμπολιτευόμενους! Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα…

Δείτε το βίντεο του συμβουλίου: