Και νέα παρέμβαση του βουλευτή Λευκάδας Θ.Καββαδά για τον γιατρό στο Μεγανήσι

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2019

Να καλυφθεί άμεσα η θέση του γενικού ιατρού στο Μεγανήσι ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Υγείας

Την άμεση κάλυψη της θέσης του γενικού ιατρού στο Μεγανήσι ζητά από τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό εάν γνωρίζει την κατάσταση στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας που επικρατεί στο Μεγανήσι μετά τη συνταξιοδότηση του γενικού ιατρού του νησιού, όπου οι ανάγκες των περίπου 800 κατοίκων, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, εξυπηρετούνται μόνον από έναν οπλίτη γιατρό, που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καλύψει τα περιστατικά που προκύπτουν.

Το γεγονός αυτό, σημειώνει ο κ. Καββαδάς, που υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Μεγανησίου, δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στους κατοίκους, δεδομένου μάλιστα ότι το Μεγανήσι είναι ένα απομακρυσμένο νησί με δύσκολη  πρόσβαση στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι κρίσιμο και αναγκαίο να προκηρυχθεί και να καλυφθεί άμεσα η θέση του γενικού ιατρού στο Μεγανήσι, προκειμένου να μπορέσει ένας έμπειρος  γιατρός να προσφέρει  ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες που κατακλύζουν το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό:

  • Εάν είναι ενήμερος για την σημαντική έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Μεγανήσι,
  • Εάν το υπουργείο έχει προκηρύξει τη συγκεκριμένη θέση
  • Πότε ακριβώς θα καλυφθεί η θέση του γενικού ιατρού στο νησί.
  • Πως θα καλυφθεί το κενό έως την πρόσληψη του νέου γιατρού

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ