«Μεγανήσι-μαζί… στο παρελθόν…»- άρθρο του Λευτέρη Κατωπόδη

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ -ΜΑΖΙ…ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»  ΚΑΙ  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ,  ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει από καιρό ότι δεν εκφράζω καμία δημοτική παράταξηκαι ότι δεν είναι στις επιλογές και στις προθέσεις μου να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε αυτοδιοικητική  πρωτοβουλία για το Μεγανήσι»

(Ευσταθιος Ζαβιτσάνος-πρώην Δήμαρχος Μεγανησίου- 2-8-17-meganisitimes).

Είναι προφανές ότι το σύνολο του άρθρου αυτού της 2-8-2017   του δημιουργού της παράταξης «Μεγανησι μαζί στο μέλλον» και ειδικά η παραπάνω αναφορά,  προσβάλει όχι μόνο την αποτυχούσα παράταξη στις προηγούμενες δημοτικές  εκλογές,  αλλά και τους ψηφοφόρους της. Προφανώς αυτό για τον αρθρογράφο δεν σημαίνει τίποτε. 

8-2-2019.Aρθρο: «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 2019- Στην περιδίνηση της επόμενης μέρας»

(meganisitimes 8-2-2019- Στάθης Ζαβιτσάνος- Πρώην Δήμαρχος Μεγανησίου)

Διαβάζουμε :«Ανέκαθεν υπήρχαν ….στο Μεγανήσι, δύο διαφορετικά πολιτικά –κοινωνικά ρεύματα….»«Η δημοτική μας παράταξη «Μεγανήσι-Μαζί στο μέλλον», εδράζεται σε ένα από αυτά τα κοινωνικά ρεύματα..» και παρακάτω«Παρ΄όλα αυτά δεν παύει ο σχεδιασμός αυτός και το όραμά μας για το Μεγανήσι να είναι για μαςΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ(τα κεφαλαία δικά μου).

Ένα άρθρο περισπούδαστο. Με αναφορά στον ψυχισμό των Μεγανησιωτών, με ψυχαναλύσεις και ψυχιατρικές διαγνώσεις για   τους δημότες, με αναφορές  και επιλογές του τύπου « Με κάποιους δεν μπορεί να είμαστε μαζί», με δηλούμενη απαξίωση των κατοίκων, συνοδευόμενες και με προσβλητικές αναφορές του τύπου «Αυτούς που νιώθουν την απαξίωση της τοπικής τους  κοινωνίας» ή «Ατομα χωρίς κοινωνική προσφορά, που ακόμα και αν κάποια στιγμή προσέφεραν κάτι,  το έκαναν με ιδιοτέλεια…» με απαράδεκτους πυροβολισμούς προς την σημερινή δημοτική αρχή  του τύπου  « Απλά το πρόσωπο του Δημάρχου έκανε τα πράγματα χειρότερα  για το νησί, με την εμπάθειά του, τον κυνισμό του, την αμορφωσιά του, το έλλειμμα  πολιτικής κουλτούρας και αυτοδιοικητικής θέσης…» ή « Ζήσαμε φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού, που πήγαν το νησί πολλά-πολλά χρόνια πίσω..»

Και η αναίρεση του αρθρογράφου μεταξύ των δύο άρθρων του « Η παράταξή μας είναι εδώ», με  αναφορές για  «εκ των έσω» υπονομεύσεις, με διθυραμβικές ιαχές για την παράταξη, αφού «εδράζεται σε ένα πλατύ προοδευτικό και πολιτικό-κοινωνικό ρεύμα, κάτι πολύ ευρύτερο  από μια απλή δημοτική παράταξη, με προβλέψεις  για το μέλλον ότι « θα δομηθεί προφανώς στο μέλλον κάποια νέα κίνηση» !!!!.

Και το κερασάκι στην τούρτα «ό,τιδήποτε άλλο σημαντικό σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και δρομολογήθηκε από τον δικό μας χώρο ΓΙ΄ΑΥΤΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ» ( τα κεφαλαία δικά μου).

Όλα αυτά και άλλα «συνταρακτικά»αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο της 8-2-19από τον δημιουργό της δημοτικής παράταξης «Μεγανήσι μαζί στο μέλλον» , αν και ο ίδιος στις 2-8-2017 βροντοφωνάζει ότι  «δεν εκφράζει καμία δημοτική παράταξη».

Και όλα αυτά τα περίεργα διανθίζονται και με λίγη λευκή ζάχαρη συναίνεσης. Να κρατάμε δηλαδή και λίγη πισινή για κανένα στραβό εκλογικό παραπάτημα στις επερχόμενες εκλογές,  της παράταξής που υποστηρίζουμε,  δίνοντας συμβουλές στην αρχηγό να προσέχει και «Να σταθεί απέναντι και με κάθε τρόπο να αποτρέψει την επανεκλογή της σημερινής  δημοτικής αρχής» !!!! κατακεραυνόνοντας συγχρόνως και τους πρώην συνεργάτες  της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και τους δημιουργούς και πρώην συνεργάτες του της νέας δημοτικής κίνησης, γιατί τόλμησαν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Κανείς στο απυρόβλητο από τον δημοτικό  Καίσαρα, με το σύνδρομο του πολιτικού πατερούλη.  Και καταληκτικά συστάσεις σε όλους συλήβδην τους εκλογείς : « συνιστούμε στους εκλογείς να  στηρίξουν πρόσωπα τα οποία είναι συμβατά με τον χώρο μας..» με στόχο και επιδίωξη « να διατηρηθούν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας και συμμετοχής της κοινωνίας με την νεοκλεγείσα δημοτική αρχή…… για μια ευρύτερη  αυτοδιοικητική και πολιτική κίνηση στην τρέχουσα δημοτική περίοδο».

Και όλα  τα παραπάνω, χωρίς την ελάχιστη αυτογνωσία και συνείδηση της κοινωνικής πραγματικότητας,  όταν επί οχτώ χρόνια η κοινωνία του Μεγανησιού βίωσε στο μέγιστο βαθμό την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την δημοτική τοξικότητα και τέλος την έλλειψη οποιουδήποτε έργου υποδομής στο δήμο, αλλά και  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΤΙΚΗ για την οχταετία των διενέξεων, των δικαστηρίων, των αντιδικιών με τους δημότες και της καταβαράθρωσης της κοινωνικής συνοχής

Καλό θα είναι λοιπόν να αφεθούν  τα πράγματα να κυλήσουν κατά την προεκλογική περίοδο ήρεμα και ήσυχα, με τον επιβαλλόμενο δημοτικό και πολιτικό πολιτισμό, ώστε οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν και να επιλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή, χωρίς καμία καθοδήγηση και χωρίς καμία, παλαιάς κοπής,   πατερναλιστική νουθεσία και επιβολή.

 Και οι τρεις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν  την εκλογή τους, και ειδικότερα η κληρονόμος της παράταξη της οχταετίας, που πλέον έχει εκ των πραγμάτων αλλάξει το όνομά της σε παράταξη  «ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΑΖΙ …ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ», λόγω της αποσύνθεσής της, παρά τις προτροπές και νουθεσίες του δημιουργού της,  θα πρέπει να αποφύγουν τις συγκρούσεις, την τοξικότητα και τις άσκοπες και αναποτελεσματικές υποσχέσεις και ρητορικές και να διεξάγουν τον προεκλογικό αγώνα  με το βλέμμα και τη σκέψη στις συναινετικές και συνεργατικές διαδικασίες και συμπεριφορές μετά τις εκλογές, ως τη μόνη διέξοδο και λύση από τα αδιέξοδα και τα προβλήματα, που την έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες τετραετίες, με προεξάρχουσες τις τρεις τελευταίες.

Αθήνα 15-2-2019

Λευτέρης Π. Κατωπόδης