9η συνεδρίαση Δ.Σ.: Καταψήφιση Προϋπολογισμού κι άλλη μια επίθεση από τον κο δήμαρχο

Με μοναδικό θέμα τον Προϋπολογισμό του 2019 έγινε την περασμένη Πέμπτη ΔΣ. Παρόντες ήταν 10 από τους 13 συμβούλους, με την παράταξη του κου δημάρχου να αριθμεί μόλις 3 συμβούλους. Έτσι έγινε εμφανές από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης και τις πρώτες τοποθετήσεις ότι ο Προϋπολογισμός δεν θα περνούσε. Κι αυτό γιατί παρότι κάποιοι σύμβουλοι είχαν ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είχαν ψηφίσει τα δημοτικά τέλη και τ’ ανάπαλιν, στοιχεία όλα αυτά του Προϋπολογισμού.

  Επιπλέον, όπως επιχειρηματολόγησε ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Π.Κονιδάρης, ένας προϋπολογισμός δεν είναι παρά το σύνολο της φιλοσοφίας μιας δημοτικής αρχής, το σχέδιο της για τον τόπο. Και το σχέδιο της παρούσας δημοτικής αρχής ήταν καταστροφικό και επιβραδυντικό για τον τόπο, συμπλήρωσε, αναφέροντας και χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η δ.σ. Έλλη Καββαδά συμπλήρωσε με την σειρά της ότι και πέρυσι που τελικά με το μαχαίρι στο λαιμό ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός, δεν έγινε σεβαστός από τον κο δήμαρχο.

  Η τοποθέτηση του τελευταίου εστιάστηκε στο ότι ο δήμος αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές ανάγκες (οδηγό, ύδρευση κτλ) και πρέπει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να λυθούν τα χέρια της δημοτικής αρχής. Οι απαντήσεις και η κριτική εστιάστηκαν στο ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και ιδίως του δημάρχου η εικόνα και η απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος και μάλιστα του προτάθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί!

 

Κάπου εκεί ο κος Παύλος Δάγλας φαίνεται ότι άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του. Έτσι στην τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κου Κονιδάρη, πρώην μέλους της παράταξής του και πρώην Αντιδημάρχου, πέρασε στην φραστική επίθεσή με προσωπικούς χαρακτηρισμούς («παπατζιλίκι») και ευθείες, απρόκλητες και ιταμές  αιχμές («πες πώς δημόσια πολιτεύεσαι για χρήματα!»).

Ακολούθησε φυσικά αναστάτωση καθώς ο κος Κονιδάρης και η εκπαιδευτικός σύζυγός του που παρακολουθούσε το συμβούλιο εξανέστησαν στην προσβολή, και με το δίκιο τους.

Σε όσους παρακολουθούν ανελλειπώς τα ΔΣ κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει πλέον να προξενεί καμιά εντύπωση. Δεν είναι ούτε η πρώτη, και μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία φορά που ο κος δήμαρχος εκτός εαυτού επιτίθεται φραστικά σε όσους δημοτικούς συμβούλους του κάνουν κριτική (μπερδεύοντας την κριτική σε ένα δημόσιο πρόσωπο και τις διοικητικές πράξεις του, με τις -μη δημόσιες- προσωπικές αναφορές). Θυμίζουμε τις φραστικές επιθέσεις στον τ.δήμαρχο κο Ζαβιτσάνο, στον Παν. Κονιδάρη, στην κα Έλλη Καββαδά (είχε κινηθεί και εναντίον της), στον κο Γ.Αργύρη («θα έρθει και η σειρά σου!»), στον κο Α.Δάγλα (πολλάκις), στον κο Κ.Μάντζαρη και τώρα πια και στον κο Θ.Κονιδάρη.

Αυτό υπήρξε αυτή την πενταετία το ήθος και ο σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο, έναν θεσμό αιρετών, εκλεγμένων δηλαδή από την μεγανησιώτικη κοινωνία. Με αυτό το ήθος συνεχίζει να πορέυεται ο κος δήμαρχος. Απόδειξη το βίντεο που ακολουθεί, για να μην πει κάποιος μετά «δεν ήξερα».