Ετήσια καταβολή ποσού ύψους 50.000 ευρω από το Σκορπιό σε Μεγανήσι και Λευκάδα για 10 χρόνια. Αλήθεια ή ψέματα; Απαντήστε κύριε δήμαρχε….

Με έκπληξη διαβάσαμε σε  δημοσίευμα  που αφορά στην επένδυση στο Σκορπιό Στο»Πρώτο Θέμα» στις 9 Μαίου 2019 να  αναφέρει μεταξύ άλλων ποσά ύψους 50.000 Ευρώ που θα καταβάλονται  ετησίως και για δέκα χρόνια στους Δήμους Μεγανησίου και Λευκάδας από την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης στο Σκορπιό.

Εδώ εύλογα προκύπτουν πολλά ερωτηματικά στα οποία παρακαλούμε τον κύριο Δήμαρχο να απαντήσει αφού σαν δημοτική σύμβουλος δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο και να έχει γίνει αποδοχή τέτοιου ποσού. Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται από που και πώς προκύπετι το συγκεκριμένο ποσό αλλά και η αντίστοιχη κατανομή στον Δήμο Λευκάδας.

Το θέμα που ήρθε στο συμβούλιο και για το οποίο πήραμε απόφαση ήταν η αποδοχή χρηματικού ποσού αντί της  έκτασης που θα έπρεπε να παραχωρηθεί στο δήμο για να  εκδοθούν οι άδειες οικοδομής.

Το ύψος του ποσού που  θα προκύψει σαν αντίτιμο όπως και ο τρόπος καταβολής του δεν συζητήθηκε και δεν αποφασίστηκε ποτέ. Είναι διαπραγματεύσιμο  και  θα  οριστεί συγκεκριμένη επιτροπή που με την στήριξη νομικών θα ενεργήσει για την πλέον συμφέρουσα για το Μεγανήσι συμφωνία.

Δείτε και το σχετικό βιντεο Από το 25 :28

Η απόφαση…

Για να μην δημιουργούνται παραξηγήσεις ή λάθος  εντυπώσεις στον κόσμο αλλά και έντονη κριτική στους δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση , παρακαλώ τον κύριο Δήμαρχο να  μας απαντήσει σχετικά με το δημοσίευμα ή να διαψεύσει την είδηση αν πρόκειται για λάθος ενημέρωση.

Το σχετικό Απόσπασμα:
«Η επένδυση θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της τουριστικής μονάδας και πολλαπλάσιες θέσεις κατά την κατασκευή της, ενώ θα επιφέρει την κάλυψη τουλάχιστον 50% των θέσεων εργασίας από την τοπική κοινωνία των πέριξ νησιών. Ακόμη, θα παραχωρηθεί ποσό 50.000 ευρώ ετησίως από την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης και για 10 έτη στους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου για την υποστήριξη σχολείων, νοσοκομείων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, υπηρεσιών καθαριότητας κ.λπ»

Δείτε όλο το Δημοσίευμα:

.«Πράσινο φως» από το ΣτΕ στον Ριμπολόβλεφ: Ο Σκορπιός αλλάζει…/https://www.protothema.gr/greece/article/889164/prasino-fos-ston-ribolovlef-gia-ton-skorpio-apo-to-ste/