Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Πολίτη Βησσαρίας και Καββαδά ‘Ελλης.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Καταρχήν να συγχαρούμε τον κ. Δήμαρχο για την επανεκλογή του και να του ευχηθούμε αυτή τη φορά να ερμηνεύσει ορθότερα την εντολή που του  έδωσε  ο κόσμος και να ολοκληρώσει τη θητεία του έχοντας κοντά του ως το τέλος όλους τους εκλεγμένους συμβούλους του. Γεγονός που θα του εξασφαλίσει περισσότερο και την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκαιρη ψήφιση σοβαρών θεμάτων όπως  τεχνικό πρόγραμμα, τέλη και προϋπολογισμό. Ο Κλεισθένης από την άλλη ,αλλά και ο αριθμός των συμβούλων της  νέας δημοτικής αρχής επιβάλει τη συναίνεση γεγονός που ο δήμαρχος φαίνεται να  μη υπολογίζει ,σύμφωνα πάντα με το τελευταίο  δελτίο τύπου .

Σε αυτό η «κακή» αντιπολίτευση και οι κακοί σύμβουλοι της  επιδιώκουν   το κακό του Μεγανησίου, που δεν υπερψηφίζουν ή μεθοδεύουν τις  απαρτίες των  συνεδριάσεων για να εμποδίσουν το έργο της δημοτικής αρχής και να κάνουν αντιπολίτευση .

Κατηγόρησε  για ακόμα μια φορά –σύνηθες τακτική-τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους σαν υπεύθυνους της μη ψήφισης μέχρι τώρα του προϋπολογισμού ,δημιουργώντας όχι μόνο εντυπώσεις αλλά και πόλωση μεταξύ των πολιτών ,αφού οι Μεγανησιώτες κατηγορούν τους συμβούλους για την τραγικότητα της κατάστασης του Δήμου. Η ίδια τακτική κάθε χρόνο. Πέρυσι μάλιστα με πολύ χειρότερα αποτελέσματα, με άσχημα επεισόδεια να διαδραματίζονται στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ δήμαρχου και συμβούλων που έφτασαν πολύ κοντά σε μυνήσεις και αυτόφωρα. Τότε ο λαικισμός από την πλευρά του δημάρχου  πήγαινε πόρτα πόρτα ξεσηκώνοντας  τον κόσμο δημιουργώντας ακόμα και σοβαρές οικογενειακές  και προσωπικές ρήξεις. Πάντα η ίδια καραμέλα.» Αυτοί φταίνε που δεν ψηφίζουν».

Οι ευθύνες που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει,  και η δημοτική αρχή , φυσικά δε φαίνονται πουθενά.

Θα προσπαθήσουμε πολύ σύντομα να αποκαταστήσουμε την αλήθεια με ένα μικρό ιστορικό  και να θυμήσουμε στον κύριο δήμαρχο  όσα έχει ξεχάσει.

Τα τέλη, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου έπρεπε να είχαν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2018 το αργότερο

Τα  τέλη έρχονται στο Δ.Σ. στο τέλος Ιανουαρίου 2019   όπου εκεί ψηφίζεται ΟΜΟΦΩΝΑ  η μείωσή τους. Και εδώ είναι που ξεκινάει ο Γολγοθάς μιας και η Αποκεντρωμένη δε μας» επιτρέπει» τη μείωση και μας    επιβάλει τα τέλη που ήταν ήδη αυξημένα από την παρούσα δημοτική αρχή. Αναμενόμενο για μας.

Ακολουθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα. όπου και καταψηφίζεται στην πρώτη συνεδρίαση.

Μετά  από πρότασή μας συν διαμορφώνεται  από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους (κ.Αργύρη,κ.Καββαδά,κ.Πολίτη ) και τον πάρεδρο Βαθιού κ. Μάντζαρη , όπου και ψηφίζεται από το Δ.Σ στις 18/2/2019, με παρουσία δύο μόνο δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης μετά από δύο συνεδριάσεις. Στην πρώτη δε συνεδρίαση απουσίαζε και ο δήμαρχος λόγω ασθενίας.

Όλοι περιμέναμε (όπως είναι φυσικό) την επόμενη εβδομάδα, να προχωρήσουμε στην ψήφιση του πολυπόθητου προϋπολογισμού. Προς μεγάλη μας έκπληξη  επικράτησε απόλυτη σιγή, λες και όλα ήταν υπό έλεγχο.

Ενάμιση μήνα (!!!)  αργότερα ,στις 21/3/2019 έρχεται στο Δ.Σ.  προς ψήφιση ο προϋπολογισμός, όπου και δε πραγματοποιείται η συνεδρίαση  μιας και δεν υπήρχε απαρτία. Παρόντες ήταν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης  κ.Δάγλας Λάμπρος  και κ. Καββαδάς Κώστας και ο ανεξάρτητος κ.Δάγλας Αντρέας.

Επαναλαμβάνεται το Δ.Σ στις 27/3/2019 με το ίδιο αποτέλεσμα και τους ίδιους παρόντες.

Στις 4/4/2019 έρχεται για τρίτη φορά ο προϋπολογισμός στο Δ.Σ προς ψήφιση, όπου και επιτέλους υπάρχει η πολυπόθητη απαρτία .Απουσίαζε ο σύμβουλος της συμπολίτευσης κ Κονιδάρης Πανος ,ο ανεξάρτητος κ. Δάγλας Αντρέας και ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μάντζαρης Κώστας.Σε αυτή τη συνεδρίαση καταψηφίστηκε ,όπως ήταν φυσικό μιας και η δημοτική αρχή εκπροσωπούνταν από μόλις τρεις(3) συμβούλους.

Τότε  η Αποκεντρωμένη μας κουνάει ξανά το δάχτυλο και μας εγκαλεί να απολογηθούμε για την απόφασή μας να μην ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Κι αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για εμάς. Άκουσον άκουσον. Το θέατρο του παράλογου δηλαδή.

Στις   12/6/2019     έρχεται ξανά ο προϋπολογισμός προς ψήφιση,  όπου και  αναβάλλεται το συμβούλιο  λόγω έκλειψης απαρτίας

Παρόντες ήταν ο κ.Δάγλας Λάμπρος, ο κ,Καββαδάς Κων/νος, οκ Πολίτης Νίκος, ο κ.Κονιδάρης Πάνος και ο Κ. Δάγλας Αντρέας.

Εκεί ο δήμαρχος βγαίνει με δελτίο τύπου και ρίχνει ευθύνες στους ¨κακούς» συμβούλους της αντιπολίτευσης που δεν ψηφίζουν ή δεν παρίστανται.

Στις 18/6/2019 επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση  Και αυτή τη φορά χωρίς απαρτία .

Παρόντες ήταν ο κ.Πολίτης Νίκος, ο κ.Καββαδάς Κων/νος ,ο κ.Δάγλας Λάμπρος, ο κ.Αργύρης Γεώργιος , η κ. Καββαδά Έλλη και η κ. Πολίτη Βησσαρία.

Αυτή τη φορά όμως δεν είδαμε κανένα δελτίο τύπου από τον κ. δήμαρχο. Γιατί άραγε;

Τον προκαλούμε να το κάνει τώρα, και να μας απαντήσει:

Α) Πώς και με ποιους συμβούλους  για 5 χρόνια και έχοντας χάσει από την πρώτη χρονιά την πλειοψηφία πραγματοποιούσε δημοτικά συμβούλια και πέρναγε πολύ σοβαρά θέματα όπως:

1) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018.

2) Προσλήψεις προσωπικού, έκτακτου και μόνιμου.

3)Τεχνικό πρόγραμμα 2019 και μείωση τελών

4) ΚΟΙΔΕΜ και μονιμοποίηση υπαλλήλων.

5)Έργα ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ , και έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις .

6) Σύμβαση νερού με το Δήμο Λευκάδας και έργα ύδρευσης.

7)Ενοικιάσεις κοινόχρηστων χώρων.

8)Έργα ΕΣΠΑ και μελέτες.

9) Θέματα καθημερινότητας (κανονιστικές αποφάσεις κυκλοφορίας, κανονιστικές αποφάσεις κλπ)

10) Μεταφορά σκουπίδια, και Επισκευές σκάφους.

Β) Να θυμηθεί και να αναφέρει ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έμεναν μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων και σε όλα τα θέματα και δεν έφευγαν στα μέσα της συνεδρίασης ή όταν πέρναγαν μόνο όσα θέματα θεωρούσαν  οι ίδιοι σοβαρά.

Επιλεκτικά κάθε φορά.

Γ) Και μια κρίσιμη ερώτηση, που σε αυτή μάλλον δεν θα πάρουμε απάντηση.

Αν οι παρουσίες  ή οι απουσίες συμβούλων «βόλευαν» την θετική ψήφιση του προϋπολογισμού, θα κατηγορούσε ο κύριος δήμαρχος την αντιπολίτευση;

Ύστερα λοιπόν από όλα αυτά τον  παρακαλούμε να ανακαλέσει τα όσα μας κατηγορεί  και να ζητήσει συγνώμη για την πόλωση  και την ένταση που δημιουργεί

στην κοινωνία εναντίον μας κάθε φορά ,ανάλογα το πως τον συμφέρει η παρουσία ή η απουσία μας (να θυμίσουμε ότι το τεχνικό πρόγραμμα πέρασε με την παρουσία ανεξάρτητων συμβούλων, του επικεφαλής της αντιπολίτευση και μόλις δύο  2 συμβούλων της συμπολίτευσης) Εκεί όμως δεν είδαμε κάποιο δελτίο τύπου να αναγνωρίζει την στάση μας.

(Ολα τα παραπάνω αποδικνείονται στα βιντεο από τις συνεδριάσεις των Δ.Σ.)

Από την άλλη εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι είμαστε και άνθρωποι με πολλές προσωπικές οικογενειακές  και επαγγελματικές υποχρεώσεις, που μπορεί να μη μας επιτρέπουν κάποιες παρουσίες μας στα δημοτικά συμβούλια. Και εδώ καταγγέλλουμε ένα άλλο πρωτοφανές φαινόμενο στην παρούσα δημοτική αρχή. Ποτέ δεν υπήρξε συνεννόηση μαζί μας ( πριν την πρόσκληση) για το αν και πότε μπορούμε να παραστούμε είτε σε δημοτικό συμβούλιο ,είτε σε οικονομική επιτροπή, γεγονός που το έχουμε αναφέρει και καταγγείλει  στις αντίστοιχες συνεδριάσεις.

Κλείνοντας συμβουλεύουμε τον κ. δήμαρχο  εν όψη της νέας θητείας του ,και επειδή εκ των πραγμάτων απαιτείται συναίνεση  να αλλάξει τακτική αναλαμβάνοντας πρώτα ο ίδιος τις δικές του ευθύνες που είναι πολλές. Για το καλό του Μεγανησίου.

 

Όσο για τη θέση μας στο θέμα του προϋπολογισμού θα την αναπτύξουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναλυτικά και εμπεριστατωμένα .

Ανεξάρτητες δημοτικοί σύμβουλοι:

Πολίτη Βησσαρία

Καββαδά Έλλη